Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat reluarea activității de săptămâna viitoare, potrivit Radio România Actualități.
DRPCIV : Ghișeele de la Direcțiile de Permise și Înmatriculări se redeschid de luni, 18 mai
După două luni se reia activitatea de la ghișeele Permise și Înmatriculări din toată țara se reia după două luni în care au fost suspendate în urma stării de urgență impuse de epidemia de coronavirus.
Accesul în sedii se va face în grupuri mici iar programul va fi stabilit la nivelul fiecărui județ.
Examenele pentru obținerea permisului de conducere la nivel național (proba teoretică și practică) au fost suspendate din 17 martie, la o zi după instituirea stării de urgență din cauza crizei COVID.
70.000 de candidați așteaptă să dea examenul auto. Reguli de protecție anti-COVID
Aproximativ 70.000 de mii de candidați ar fi trebuit să susțină examenul auto în cele două luni ale stării de urgență și urmează să fie reprogramați în funcție de dosarul de școlarizare care este valabil 12 luni.
Activitatea de examinare pentru obținerea permisului se va relua de luna viitoare și vor avea prioritate candidații care au luat sala și ar fi trebuit să dea traseul.
„Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul şcolilor de şoferi, cu informarea candidaţilor de către şcolile de şoferi. În a doua etapă ne propunem reluarea activităţii de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică”, a anunțat comisarul Rodica Popescu de la DRPCIV.
De asemenea, examinatorii și candidații vor purta măști de protecție iar în sală, la proba teoretică capacitatea va fi de jumătate pentru a se păstra distanța.
Pentru că va exista o perioadă destul de mare - de câteva luni - de la terminarea școlii de șoferi și până la examenul de traseu, se recomandă câteva ședinte suplimentare de pregătire, astfel încât să nu se piardă abilitățile dobândite.
De asemenea, pentru cei care încă nu au terminat școala, se analizează și varianta pregătirii on line, a spus Mihai Alecu, directorul general al Autorității Rutiere Române.