La sfârșitul lui 2018, în Europa, numai 60 de modele de mașini electrice erau disponibile în total. Dar planurile sunt mai mari de atât. În următorii doi ani, producătorii ar urma să pună la dispoziția conducătorilor auto nu mai puțin de 214 modele din care să poată alege.
Da, aici e vorba de companii ca Mercedes, Ford, Renault și mulți alții, inclusiv companii din Asia. Din acest total, estimările arată că pe piață vor ajunge 92 de modele electrice și 118 de mașini hybrid.
Cele mai mari fabrici de producție vor fi în Germania, Franța, Spania și Italia, arată datele. Cât despre avantaje, acestea sunt nenumărate, atât pentru cei care le dețin, dar și pentru mediul înconjurător.
Totuși, popularitatea acestora nu este pe măsura beneficiilor pe care le aduc. Acest lucru s-ar putea schimba în următorii câțiva ani. Dar această diversificare ar urma să ducă și la o ieftinire a acestui tip de vehicul.
Piața mașinilor electrice ar putea include și opțiuni mai accesibile din punct de vedere al prețului. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care vehiculele nu sunt atât de populare nici în România. Deși poate investiția s-ar amortiza pe termen lung, datorită faptului că nu va mai trebui să cheltui bani pentru carburant, suma inițială de care trebuie să dispui pentru a-ți cumpăra o mașină electrică nu este deloc una mică.
Nu în ultimul rând, experții spun că aceste obiective au nevoie și de susținere din partea guvernelor.