Scenele uneori violente, în care Isus era tras de păr, biciuit și batjocorit de "soldații romani", au stârnit o puternică emoție în rândul spectatorilor, organizatorii avertizând încă de la început că, deși au fost criticați pentru aceste violențe, reprezentația este doar un spectacol de teatru.
"Scopul acestui eveniment este acesta: de a reafirma valorile fundamentale ale creștinismului — moartea și învierea lui Isus Hristos.(...) Scenele pe care le veți urmări sunt violente. Ni s-a atras atenția asupra acestui lucru, dar vă rog să nu uitați că este o piesă de teatru, care și-a propus să readucă în atenția dumneavoastră, cât se poate de clar, suferințele și patimile Mântuitorului", a precizat, înainte de începerea spectacolului, unul dintre organizatori, pentru Agerpres. Acesta a adăugat că prima reprezentație a avut loc în 2005, la inițiativa artistului ceramist Dan Leș, iar de atunci, în fiecare an, spectacolul se reia în mai multe orașe din țară, cu sprijinul unor voluntari.
Creștini de mai multe confesiuni, din mai multe orașe din țară, se alătură în Săptămâna Paștelui inițiatorului acestui eveniment, artistul ceramist Dan Leș, omul în mintea căruia s-a născut această idee. Echipa este alcătuită din voluntari.
"Niciunul dintre oamenii pe care-i vedeți aici nu este plătit, ci au ales să-și ia o săptămână de concediu, oferindu-se voluntari pentru a fi în slujba acestui proiect. Oameni din toate clasele sociale, oameni care practică diferite meserii, alții sunt încă în școală, elevi sau studenți. (...) Credința în Cel Atotputernic ne-a adus împreună și dorința de a ilustra cât se poate de clar pentru dumneavoastră suferințele și patimile pe care Mântuitorul omenirii nostru le-a îndurat în locul nostru, pentru plata păcatelor fiecăruia dintre noi", a conchis sursa citată.
Actorii voluntari, care i-au interpretat pe Isus Hristos, pe soldații romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria — mama lui Iisus, mironosițele și alte personaje, au purtat costume de epocă.