Noua lege a pensiilor a împărțit partidele aflate la guvernare în două tabere. După ce marea recalculare a fost finalizată, fosta ministră a Muncii, Raluca Turcan a postat un mesaj în mediul online în care spune - CITEZ - reforma sistemului public a început în anul 2021 și a fost finalizată în anul 2024, într-un Guvern comun PSD-PNL. Turcan susține însă că reforma a început în momentul în care ea conducea Ministerul Muncii și că ea a elaborat proiectul pentru noua lege, iar multe dintre prevederi se regăsesc azi în reformă.
BOMBA ascunsă în LEGEA RECALCULĂRII. 25.000 de oameni ar putea rămâne rămâne fără un sfert din pensie!
Mai mult, Raluca Turcan susține că formula de calcul îi aparține. "M-am asigurat că noua formulă de calcul răsplătește munca, aduce echitate și venituri mai mari pentru pensionarii care au muncit o perioadă îndelungată", a scris Raluca Turcan.
Ce se întâmplă cu românii care rămân cu pensiile înghețate. Răspunsul șefului Casei de Pensii
Marius Budăi a reacționat și el imediat. Tot într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Muncii din partea PSD îi atacă pe liberali și atrage atenția că ei sunt cei care ar fi blocat majorările pentru români. Budăi vine și cu o listă (ILS cu postarea lui). Acesta spune că partenerii de guvernare s-au opus în anul 2020 legii 127 care prevedea recalcularea veniturilor, nu au aplicat majorările prevăzute de această lege și au blocat reforma din sistem. Fostul ministru atrage atenția că unii liberali au refuzat să voteze noua lege.
Prima zi de CONTESTAȚII, după marea recalcuare a pensiilor. TERMENUL pe care îl au pensionarii la dispoziție: sfaturi importante de la specialiști
4,6 milioane de dosare au fost recalculate, iar 3,8 milioane de români primesc majorări. Seniorii nemulțumiți pot contesta deciziile de recalculare, iar partidul AUR susține că va oferi asistență juridică gratuită românilor care se simt nedreptățiți și vor să atace decizia.