Babilonienii foloseau oţetul pe post de condiment și conservant, iar Hippocrate i-au lăudat calitățile medicinale. În scopuri terapeutice este indicat oţetul de mere. Adesea utilizat în combinație cu mierea ecologică, oțetul de mere este util inclusiv în tratarea osteoporozei, în pierderea în greutate, în crampele musculare, contra durerile de gât şi a celor de stomac.
Lichidul poate fi folosit şi în congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficient şi în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.
Oţetul de mere poate fi folosit atât intern, cât și extern. Având acţiune astringentă şi tonică, este util în tratarea unui număr mare de boli ale pielii: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacții alergice.
Împrospătează respiraţia
• Contra respiraţiei urât mirositoare, îţi poţi clăti gura cu puţin oțet de mere amestecat cu apă.
Util în problemele stomacale
• Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăților sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere și bea.
• Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriță de oțet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.
Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro