“Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” îi va ajută pe toţi cei care preţuiesc sănătatea şi caută să şi-o îmbunătăţească zi de zi, să înţeleagă beneficiile pe care le aduc sucurile naturale organismului, dar şi cum pot fi introduse acestea cât mai firesc în alimentaţie.
“Această carte s-a născut din dorinţa mea de a oferi tuturor un ghid practic prin care pot introduce sucurile în alimentaţia de zi cu zi. Conştientizând cât de important este un suc natural, stors prin presare la rece, realizăm, de fapt, că această este o cale minunată de trecere de la starea organismului la bunastarea acestuia”, spune autoarea ”Sănătăţii la Pahar” în prefaţă cărţii sale.
Anca Alungulesei precizează chiar de la începutul volumului sau că acest ghid practic nu se adresează doar persoanelor care consumă hrană crudă sau vegetariană, ci tuturor acelora care vor să optimizeze calitatea stilului lor de viaţă: “Indiferent dacă o persoană mănâncă sănătos sau consumă foarte multă carne, sucurile sunt cea mai bună varianta de a introduce cât mai multe legume şi fructe în alimentaţia zilnică.”
“Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” nu este aşadar o pledoarie pentru renunţarea la hrană preparată termic sau de origine animală, ci urmăreşte să-i ofere fiecărui cititor informaţiile necesare pentru a înţelege că sănătatea, un tonus foarte bun, energia şi bună dispoziţie sunt la îndemână oricui. “Cu sucurile din legume şi fructe putem regenera. Putem reconstrui. Putem prelungi viaţă celulelor. Putem trăi mai mult şi mai bine” afirmă Anca Alungulesei.
Anca Alungulesei descrie în prima parte a cărţii cum funcţionează mecanismele interne ale corpului, din momentul ingerării hranei şi până la eliminarea acesteia şi impactul pe care-l au sucurile naturale asupra acestor mecanisme. Printr-o demonstraţie bine documentată, fiecare cititor este introdus în tainele funcţionarii acestei maşinării perfecte, corpul uman, şi ajunge să înţeleagă de ce sucurile naturale, stoarse prin presare la rece sunt considerate “hrană cea mai inteligenţă”.
În cea de-a două parte a cărţii, autoarea oferă cititorilor 40 de reţete de sucuri din legume şi fructe, în diferite proporţii, care pot satisface toate gusturile, dar pot acţiona şi că remedii naturale în multe afecţiuni. Fiecare reţeta este însoţită de beneficiile fructelor şi legumelor din compoziţia să, dar şi de o sugestie de servire a fiecărui suc în parte. În plus, capitolul de reţete este structurat sub formă unui ghid de introducere a sucurilor din legume şi fructe, pas cu pas.
În prima parte, reţetele conţin o cantitate mai mare de fruct şi mai mică de legume, fiind special concepute pentru publicul “începător”, care nu are creat obiceiul de a consumă sucuri naturale, însă, pe măsură ce înaintăm şi ne obişnuim cu gustul, reţetele sunt concepute pentru consumatorul “avansat” care acum este pregătit să consume sucuri cu o pondere mai mare din legume şi verdeţuri decât cele din fructe.
“Îmi place să spun că această este o carte atât pentru living sau birou, cât şi pentru bucătărie”, mai spune Anca Alungulesei despre ”Sănătate la Pahar”,