Sătenii din Horea au povestit cum autorităţile din Alba ar fi plecat de la locul accidentului, când au descoperit că nu s-a întâmplat în judeţul lor.
"Multe dintre autoritati au zis ca s-a aflat ca nu este din judeţul Alba, au venit din judeţul Alba si pana la urma s-a aflat ca nu este din judeţul Alba si au zis sa vina aia de la Cluj. Au plecat toti, am mai ramas 5 de la descarcerari si vreo 7 sateni de acolo care ne-am organizat”, a declarat unul dintre salvatori, VALENTIN ONEŢIU.
Consilierul local de la primăria din Horea susţine că tot sătenii au ajutat şi la transportul epavei de la locul tragediei, pentru că autorităţile au trimis un camion mult prea mic.
"Au trimis un camion pentru a duce epava, un camion de 7 tone, in care nu putea intra decat jumatate din ea, si un domn de la noi a adus o masina mai mare", a spus IOAN NEAG, consilier local în comuna Horea.
25 de localnici din Horea au venit la Bucureşti pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul lui Adrian Iovan. Nu pot uita însă, nicio clipă, momentele cumplite pe care le-au trăit.
"Noi mergem la domnul Iovan sa-i punem un ultim omagiu, si o lumanare si o coroana. Am dus un doctor pe brate, copilotul l-am dus pe o targa improvizata de noi, domnisoara pe o patura, nu au mai avut timp sa faca o targa, ca vedeam ca moare, oricum era inconstienta", a mai declarat TOLEA ARDELEA, un alt salvator.
Consilierul din Horea a ţinut să precizeze că primăria ia în discuţie posibilitatea ca cei trei săteni care au ajuns primii la locul tragediei să fie declaraţi cetăţeni de onoare.