Reprezentanţii firmei susţin că pot atesta documentar faptul că sunt primii producători ai salamului de Sibiu în România, după reţeta italianului Dozzi. "Salamul de Sibiu nu s-a numit niciodată salam de Sibiu, el s-a numit «salam de iarnă», pentru că el se producea în anotimpul rece, începând din 1 octombrie şi până la 1 aprilie. Salamul produs la Mediaş, care este atestat din 1895, s-a făcut de către fabricanţii saşi", afirmă Nicolae Floca, coordonator pe producţia de salam de Sibiu la fabrica de conserve şi mezeluri de la Mediaş.
Cea mai mare capacitate instalată pentru producţia de salam de Sibiu aparţine fabricii de mezeluri Salbac din Bacău, deţinută de grupul Agricola, care controlează aproape jumătate din cota de piaţă a acestui produs 1.800 de tone. Fabrica de la Feldioara a nemţilor de la Reinert are a doua mare capacitate de producţie de „Salam de Sibiu”, cu 415 tone.
Salamul de Sibiu este un produs cu o tradiţie în România de peste 100 de ani, avându-l în centru pe italianul Filippo Dozzi, un meşter pietrar stabilit în România ce avea şi darul de a amesteca mirodeniile cu cărnurile fiind un priceput „salamar”.