Oamenii rămân tineri până la 40 de ani. Primele semne ale îmbătrânirii se fac simțite abia după această vârstă, arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii.
Sondajul realizat de OnePoll a stabilit că americanul mediu începe să observe semnele îmbătrânirii în pragul celui de-al 42-lea an de viaţă, în timp ce vârsta la care se simte în culmea sănătăţii este de 34 de ani, scrie New York Post.
La sondaj au participat 2.000 de americani din eşantioane reprezentative ale generaţiilor Z, Millennials, X şi Baby Boomers.
Puțin peste 10 la sută - 15% - dintre respondenţi au declarat că şi-au dat seama că îmbătrânesc înainte de vârsta de 35 de ani.
Datele sondajului au arătat că, cel mai des, oamenii prezintă ca simptome ale îmbrătrânirii durerile articulare (39%), urmate de apariţia unor afecţiuni cronice precum hipertensiunea sau diabetul (37%), încetinirea metabolismului (35% ) sau acumularea de greutate (30%).
„Deşi înaintarea în vârstă este inevitabilă, schimbările sănătoase în stilul de viaţă reprezintă o măsură preventivă care poate contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creşterea în greutate şi afecţiunile cronice. În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranţa de viaţă, aşa că este esenţial să fim proactivi în ceea ce priveşte prelungirea duratei de viaţă sănătoasă", a spus Rekha Kumar, Chief Medical Officer la Found.
Deşi respondenţii au recunoscut că au început să observe că trebuie să facă schimbări în rutina lor de sănătate şi wellness în jurul vârstei de 39 de ani, 21% dintre ei au negat faptul că organismul lor îmbătrâneşte.