De mărimea şi greutatea unui uscător de păr, dispozitivul este poziţionat la ceafă, odată cu primul simptom de migrenă.
Printr-o apăsare pe buton, acesta trimite două impulsuri electrice, care scurtcircuitează "furtuna electrică" din creier, responsabilă pentru durerea ascuţită şi vederea înceţoşată, simptome asociate cu migrenele.
Dispozitivul magnetic de stimulare transcraniană funcţionează pe baza trimiterii unui impuls electric în zona afectată de migrenă, cu ajutorul unei singure apăsări pe un buton.
În testul de control, dispozitivul a fost evaluat pe 164 de pacienţi cu migrenă. Pentru 39 % dintre participanţii la test, efectul s-a făcut simţit după două ore de la trimiterea impulsurilor electrice.
Pentru 29% dintre aceştia, efectele benefice au fost resimţite şi la o zi după tratament, iar, pentru 27% dintre pacienţi, tratamentul cu impulsuri electrice a avut efect chiar şi la 48 de ore de la administrarea acestuia.
Într-un studiu separat, trei sferturi din pacienţii cu migrenă supuşi în mod repetat stimulării transcraniene cu ajutorul dispozitivului magnetic au beneficiat de o reducere a frecvenţei atacurilor, care s-a manifestat chiar şi în cazul persoanelor cu forma cronică a bolii.
Mai multe pe Descopera.ro.