„Noi nu am înaintat niciun nume ca fiind sigur pe un portofoliu. Vom încerca să venim cu ce are PNL mai bun. Din fericire, majoritatea membrilor PNL din conducere sunt de acord cu această chestiune, protocolul semnat trebuie să rămână în vigoare, protocolul în urma căruia PNL ar urma să ia portofoliile: de vicepremier, Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și Secretariatul Guvernului.
E o chestiune care arată seriozitate. Noi când am făcut acest compromis din cauza crizei, a rezolvării problemelor, am stabilit niște obiective. Ce s-a făcut și ce avem de făcut. Dacă stăm împreună în această coaliție, să vedem de ce stăm. Ce avem de făcut pentru români.
Dacă noi reușim să ridicăm puțin nivelul de trai, dacă putem arăta că rezolvăm o problemă legată de absorbția de fonduri europene sau de chestiuni legate PNRR, dacă finalizăm problema pensiilor speciale, care trebuia rezolvată din decembrie anul trecut, și legea salarizării, ce facem cu diaspora, cum facem să-i convingem să revină, venim cu programul nou... săptămâna viitoare venim cu programul de guvernare pe cade-l arătăm românilor. Trebuie să fim foarte clari, foarte conciși și să recunoaștem câteva evidențe: România este în faliment fără bani europeni”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea PLUS.
PNL nu a cedat ministerul Transporturilor
„De două zile trebuie să răspundem în spațiul public, să le spunem: nu am cedat, PNL nu a cedat Ministerul Transporturilor. Astăzi se spune că am avea un conflict noi cu președintele. Fals! Nu avem niciun conflict cu președintele. PNL e de dreapta și vine cu un proiect major de independență energetică, România furnizor de hrană...”, a mai spus Rareș Bogdan.
Privatizarea frauduloasă OMV - de ce nu se măresc redevențele
Întrebat despre redevențele OMV pentru exploatarea gazelor, europarlamentarul a spus: „Bateți la uși deschise. Exact asta spun și eu. Redevențele României pe diverse componente sau rezerve naturale sunt în continuare. S-a încercat la un moment dat majorarea lor și s-a oprit în Guvernul Ponta, apoi Cioloș, Orban a pornit cu brațele suflecate să facă același lucru, după care a continuat Florin Cîțu, a încercat și Nicolae Ciucă. De ce nu se face asta, eu nu înțeleg. E de neînțeles cum un guvern nu reușește să facă ceea ce a făcut Norvegia, Suedia, să exploateze la valoarea lor reală. România are capacitatea de a deveni exportator de gaz, într-o criză a gazului. Eu, din conducerea PNL, nu înțeleg de ce nu au fost negociate redevențele. (...)
Neptun Deep este întârziere de 3 ani de zile și OMV își bate joc. De ce i se permite...”, a încheiat Rareș Bogdan.