Epoca în care bărbații ofereau flori femeilor pare apusă. La modă sunt acum taberele de reconectare la adevărata natură masculină. Mai mult, odată ce sindromul Tate a luat amploare în țara noastră, un nou tip de activitate își face loc printre bărbații dornici să-și recupereze masculinitatea: taberele de supraviețuire din munți.
Organizatorii unor astfel de tabere îi încurajează pe participanți să folosească forța pentru a-și dovedi bărbăția. Timp de 3 zile și 3 nopți participanții se plimbă desculți prin natură, fac foc de tabără sau luptă corp la corp. „Tratăm bărbații ca pe bărbați” - este mesajul transmis de cei dornici să le reamintească învățăceilor tainele masculinității.
Evenimentele sunt organizate exclusiv pentru bărbați. Participanții merg în munți și desfășoară activități extrem de dure, spun cei care organizează. Bărbații încep ziua la bustul gol cu exerciții de respirație și baie în apă rece. Se plimbă apoi desculți prin zăpadă. „Un bărbat își reînnoiește masculinitatea în compania altor bărbați”, se arată pe rețelele sociale ale evenimentului.
Forța pare să fie principalul element folosit în tabăra de masculinitate.
Fenomenul are loc în contextul în care, frații Andrew și Tristan Tate, luptători profesioniști, arestați de viol și proxenetism, au ieșit în evidență prin declarații sexiste și misogine, care încurajează ura și abuzul la adresa femeilor. Specialiștii atrag atenția că în țara noastră s-a dezvoltat un "sindrom Tate".
În imaginile din Tabara de masculinitate se vede cum participanții folosesc luptele corp la corp „pentru a-și recupera bărbăția”, spun cei care organizează astfel de evenimente. Comportament contrazis de psihologi.
Tabăra durează 3 zile și se desfășoară în Munții Apuseni. Următorul eveniment are loc în luna februarie.