Consultantul politic, Cozmin Gușă, a afirmat încă din startul emisiunii că vor fi dezbătute "subiecte care deranjează".
"Subiectele dezbătute atât la Timișoara, în această seară, cât și la Arad și Oradea, vineri și sâmbătă seara, sunt unele care deranjează. Unul dintre acestea este această șmecherie groaznică prin care nenea Dragnea și ai lui iau bani din aceste orașe și îi dau pentru în județele baronilor roșii. Cetățenii cu care am discutat aici, simt că banii care se duc de aici se duc în acele județe roșii ca să poată să fie subtilizați", a explicat Cozmin Gușă.
Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mihai Daraban, a afirmat în cadrul emisiunii că și în politică totul pleacă de la educație și de la calitate.
”Cred că totul pleacă de la politica de cadre care s-a deteriorat o dată cu nivelul intelectual al liderului. Lucrurile au luat-o razna, totul pleacă de la educație, de la calitatea, avem oameni în politică care au început școlile la 30 de ani...Suntem în Timișoara, un centru universitar consacrat, dacă înainte avem doar șase astfel de centre, acum avem 37. Doar pe vârful Omu nu avem o unversitate”, a spus acesta.
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a afirmat în cadrul emisiunii "România 2019" că din păcate poporul român nu a fost destul de vigilent atunci când a trebuit.
Întrebat cum au ajuns atâția mincinoși în politică, Nicolae Robu a spus că o să spună un lucru foarte trist: ”Cu ajutorul poporului”.
”Din păcate, în momente extrem de importante, poporul român nu a fost vigilent, s-a lasat ușor de păcălit. Politicienii au convins oameni nevinovați, care își închipuiau că și ceilalți sunt la fel de cinstiți, să le dea votul lor”, a explicat Nicolae Robu.
Primarul orașului Timișoara a mai spus că mass-media a fost și ea vinovată. ”Îi apreciez pe jurnaliști, pe cei care au minte, sunt citiți. Însă, tocmai, segmentul care nu are calități morale sunt cei care pot fi folosiți în diverse scopuri”, a completat edilul orașului de pe Bega.
Unul dintre subiectele intens dezbătute în studioul emisiunii de joi seara a fost rolul lui Laszlo Tokes în declanșarea evenimentelor din decembrie 1989. Cozmin Gușă a invocat documente care arată că Tokes a fost agent dublu și că acționat ca un simplu instrument într-o "subversiune marca KGB et comp".
Dezvăluiri incendiare despre Laszlo Tokes
Cozmin Gusă: ”Suntem la Timișoara și vom discuta și despre starea partidelor”
”Subiectele dezbătute atât la Timișoara, în această seară, cât și la Arad și Oradea, vineri și sâmbătă seara, sunt unele care deranjează. Unul dintre acestea este această șmecherie groaznică prin care nenea Dragnea și ai lui iau bani din aceste orașe și îi dau pentru în județele baronilor roșii. Cetățenii cu care am discutat aici, simt că banii care se duc de aici se duc în acele județe roșii ca să poată să fie subtilizați”, a explicat Cozmin Gușă, în cadrul emisiunii Talk News, de la Realitatea TV.
”Suntem la Timișoara și vom discuta și despre starea partidelor. Vom prezenta modul în care intelectualii de aici și vectorii de imagine văd aceste conduceri politic ale unor partide”, a mai spus acesta.
Cozmin Gușă mai precizează că va dezate cu invitații săi și despre ce se întâmplă cu capitaliștii români.
”Prin această caravană a Realității TV, voci importante care au un cuvânt de spun vor veni în fața telespectatorilor noștri”, a mai spus Cozmin Gușă.
Orașul de pe Bega are multe povești nespuse, ce trebuie scoase la iveală. De aici au plecat de-a lungul timpului personalități marcante care au pus România pe harta istoriei mondiale. Vorbim despre pionierul Aviației Traian Vuia, laureata premiului Nobel pentru Literatură, Herta Muller, sau Johnny Weissmüller, actorul principal din prima ecranizare a celebrului film ” Tarzan”.
Johnny Weissmüller a fost primul actor care a interpretat celebrul rol Tarzan. Puțină lume mai știe însă că Weissmuler s-a născut în Freidorf, astăzi un cartier al Timișoarei. S-a mutat apoi cu părinții în Statele Unite, unde s-a apucat de înot la recomandarea medicilor. A fost de cinci ori campion olimpic și de fiecare dată și-a bătut propriul record.
Nu putem să nu amintim de Traian Vuia, pionierul aviației mondiale. Născut în localitatea Surducu Mic, la 70 de kilometri de Timișoara, Vuia a reușit după multe încercări să scrie istorie și a ridicat de la sol primul aparat de zbor. Aeroportul din Timișoara îi poartă astăzi numele.
În 2009, Premiul Nobel pentru Literatură ajungea la Herta Muller, născută în Nițchidorf,la 35 de kilometri de Timișoara. Muller a avut de suferit în perioada comunismului, iar multe dintre operele ei au fost cenzurate de regim. După nenumarate amenințări din partea Securității, aceasta a emigrat în Germania.
Iubitorii fotbalului știu cu siguranță cine a fost Ștefan Kovacs. Considerat unul dintre cei mai mari antrenori ai tuturor timpurilor, Piști căștigat 3 cupe cu Steaua, două cupe ale Campionilor cu Ajax Amsterdam și apoi a antrenat naționala Franței.
Un alt timișorean faimos este Iosif Ivanovici, compozitor, dirijor și clarinetist. A compus celebrul vals ” Valurile Dunării” care încă se aude pe marile scene ale lumii.
Cel mai longeviv director al Operei din Viena vine tot din Banat. Ioan Holender a condus prestigioasa instituție vieneza timp de 19 ani. A început studiile la Universitatea Politehnica din Timișoara de unde a fost exmatriculat după un discurs anticomunist. După câțiva ani s-a stabilit cu familia la Viena unde a studiat muzica clasică.
Tot din Timișoara mai sunt Nicu Covaci și Mircea Baniciu, membri ai legendarei trupe Phoenix, precum si scriitoarea Ana Blandiana.
Istoria Timișoarei este o lecție pentru toți românii. În 1745, aici se construia primul Spital Municipal de pe teritoriul României de astăzi. În anul 1884, Timișoara a fost primul oraș european iluminat electric, iar în 1989, Timișoara a fost primul oraș din România care s-a eliberat de regimul comunist.