Procurorii de la Parchetul General, cei care au deschis dosarul după incendiul din 30 octombrie nu-l pot trimite în instanţă pentru că, pe lângă mai multe expertize, așteaptă şi rapoartele medico-legale ale victimelor.
Astăzi, în faţa localului, vor fi depuse mărţişoare şi candele, în memoria celor 63 de tineri care şi-au pierdut viaţa.
Primele rapoarte medicale făcute în cazul celor 26 de tineri care au murit în 30 octombrie au fost făcute în mai puţin de două săptămâni. Contactaţi telefonic pentru a explica întârzierea celorlalte expertize, oficialii INML nu au răspuns.
Tatăl unuia dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv înţelege complexitatea anchetei, dar semnalează lipsa comunicării din partea procurorilor. ”Consider ca o anchetă la nivelul ăsta se face greu şi nu aş vrea să par grăbit, dar în acelaşi timp nu văd niciun pic de comunicare. Nu as vrea sa fie acuzat nimeni nevinovat, dar toti cei care au cea mai mică parte de vină... Dupa patru luni de zile eu pot sa va spun doar atat - nu vezi pe nimeni in arest - si e frustrant ca au murit 63 de persoane si mai ai 100 si arsi, dintre care vreo 50 foarte grav”, mărturisit acesta.
Ancheta deschisă la secţia militară a DNA, după incendiul din Colectiv, finalizată într-o lună, a fost întoarsă de la instanţă la parchet, pe motiv că ar fi fost incompletă. Una dintre criticile judecătorilor a fost că victimele sau rudele acestora nu au avut posibilitatea să se constituie părţi civile şi să ceară despăgubiri de la cei doi pompieri inculpaţi şi de la Ministerul de Interne, instituţie la care au fost aceştia angajaţi. 63 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv.