Adam Finn, profesor la Universitatea Bristol și lider al echipei de testare clinică, a declarat că răspunsul imun a fost ”impresionant și deosebit de încurajator”.
”Aceasta este o abordare mult mai tradițională a producției de vaccinuri decât cea a vaccinurilor folosite până acum în Marea Britanie, Europa și America de Nord. Rezultatele sugerează că acest vaccin candidat este pe cale să joace un rol important în învingerea pandemiei”, a adăugat acesta.
Vaccinul Valneva folosește tehnologia virusului întreg, inactivat, iar compania îl testează în comparație cu AstraZeneca, un produs deja aprobat în numeroase țări, nu în comparație cu un grup care primește placebo.
În cadrul testelor, la care au participat peste 4.600 de persoane, s-a observat că vaccinarea cu acest ser are puține efecte secundare și a provocat și un răspuns al celulelor T, o parte importantă a sistemului imunitar uman.
”Continuăm să credem că vom fi capabili să aducem o contribuție importantă la lupta globală contra pandemiei de Covid-19. Aceste rezultate confirmă avantajele adesea asociate cu vaccinurile cu virus întreg inactivat”, a spus dorectorul executiv al companiei, Thomas Linegbach.
Compania a anunțat că va solicita aprobarea condiționată a Uniunii Europene.
Valneva a spus că pregătește teste clinice pentru copii cu vârste între 5 și 12 ani și o altă serie de teste clinice pentru a avalua performața vaccinului său, intitulat VLA2001, la cei care au nevoie de o doză booster, potrivit hotnews.