REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ se vor afişa pe 27 iunie la avizierul şcolii şi ulterior pe site-ul inspectoratului, pe EDU.RO şi pe REALITATEA.NET. În aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de notele luate vor putea depune contestaţii.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind organizarea si desfăsurarea EVALUĂRII NAŢIONALE pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul scolar 2013-2014 candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea proprie numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate elabora și alte instrucțiuni/proceduri, în vederea bunei organizări și desfășurări a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ Art. 5. (1) Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ (2) Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor. (3) Cu excepţia candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei judeţene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluării naționale sau ai Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6, punctul (10) și ale art.9, punctul (25) din Metodologia de organizare si desfăsurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010- 2011, menționată la art. 2.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. GENERAŢIA FACEBOOK A DAT EXAMEN
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ se vor afişa pe 27 iunie pe EDU.RO şi pe REALITATEA.NET până la ora 16.00. În aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de notele luate vor putea depune contestaţii.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. Peste 166.000 de elevi au spus astăzi adio şcolii generale, odată cu încheierea ultimei probe a Examenelor Naţionale. Testul la Matematică, de care se temeau mulţi, s-a dovedit a fi mult mai accesibil.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. Vineri adolescenţii vor afla primele rezultate şi după rezolvarea contestaţiilor se vor putea înscrie la liceu. În paralel, şi absolvenţii claselor a 12a sunt în plină febră a examenelor.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. Mulţi nu fac faţă tensiunii. Caută să ia cele mai bune decizii, dar fără modele sau susţinere din partea familiei, generaţiile de astăzi luptă cu depresia şi caută răspunsuri...la psiholog. Tocmai de aceea specialiştii le recomandă tinerilor să citească şi în afara bibliografiei de examen, să mănânce sănătos şi să facă sport.
ADMITERE LICEU 2014. GHIDUL ADMITERII COMPUTERIZATE. CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ÎNSCRIERE
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. SUBIECTE MATEMATICĂ şi BAREM EDU.RO pentru EVALUARE NAŢIONALĂ 2014
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Cum a fost SURPRINS UN ELEV LA EXAMEN: "A fost un incident neplăcut!"
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: CAPCANE în SUBIECTELE la LIMBA ROMÂNĂ - EDU.RO
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ: "Subiectele I şi II au fost uşoare, însă al treilea subiect a fost foarte greu. Primele două le-am rezolvat, dar pe al treilea n-am prea ştiut. Mă aştept să iau măcar şapte", spune Miruna, o elevă de la Şcoala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu" din Capitală, conform adevărul.ro.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la română, prin care vor trece peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Marţi a urmat examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri examenul de capacitate la matematică.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ. Pentru adolescenţi a fost mai degrabă un test de imaginaţie şi de cultură generală. Iar întrebările, considerate de Ministerul Educaţiei nu foarte dificile, i-au derutat chiar şi pe adulţi.
La primul subiect elevii au trebuit să analizeze o poezie compusă de Ion Minulescu.
La subiectul al doilea, elevii au trebuit să dea dovadă de cultură generală. Ei au analizat, din punct de vedere gramatical, un articol despre "empatie" apărut într-un cotidian naţional. Un subiect dificil, în condiţiile în care sunt mulţi adulţi care habar nu au ce înseamnă a "empatiza".
Dar cel mai dificil subiect a fost al treilea. Elevii au trebuit să povestească o întâlnire avută cu un scriitor contemporan, în cadrul unui eveniment organizat de şcoală. Şi cum aproape nicio unitate de învăţământ nu a întreprins o astfel de manifestare, adolescenţii au trebuit să-şi imagineze totul.
Pentru elevi urmează miercuri a doua probă, la matematică, iar vineri vor fi afişate primele rezultate. Pentru admiterea la liceu notele de la examenul naţional vor avea anul acesta o pondere de 75%, iar media claselor 5-8 de 25 de procente.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au primit, luni, la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, la proba de LIMBA ROMÂNĂ, subiectele, ei având de citit poezia "Rânduri pentru Anul Nou" a lui Ion Minulescu şi de rezolvat mai multe cerinţe şi de citit şi analizat un text publicistic, un articol din ziarul Adevărul.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ EDU.RO. SUBIECTUL 1 Poezia „Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu.
Bine-ai venit, An nou!...
Bine-ai venit...
De când te-aştept aproape-am şi albit...
Dar fiindcă-mi intri-n casă-ntâia oară,
Te rog să nu-mi faci casa de ocară...
Nu te grăbi să-mi intri pe furiş,
C-abia sosişi...
Noroc că te-aşteptam deştept
Să te previu la timp, să fii atent,
Şi-n clipa marelui eveniment
Să-mi calci în casă cu piciorul drept...
Şi nu uita
Să-ţi laşi ciubotele afară,
Aşa te vreau!...
Te vreau la trup curat... neprihănit...
Şi tot aşa la suflet şi la minte -
Te vreau sub chipul celui arvunit
Pe treizeci de arginţi
Şi-un blid de linte!...
Şi-acum, că te-nduraşi să-mi intri-n casă,
Poftim la masă...
Dar mai nainte de-a gusta
Din vinul şi din pâinea mea,
Deschide-ţi ochii bine, ca să-nveţi
Povestea Coliviei cu sticleţi...
Şi-n urmă, dacă poţi să te-ntregeşti
Cu sfinţii din icoanele de pe pereţi,
Te rog - de pe parchete si sofa -
Să-mi schimbi covoarele de Buhara,
Şi-n locul lor tu să-mi întinzi
Numai velinţe olteneşti.
Ca să-mi rasfrâng cu ele, în oglinzi,
Podoabele mândriei strămoşeşti...
Iar pe măsuţele pătrate,
În locul florilor de crin, fanate,
Să-mi pui în strachine de lut
Crăiţe sângerii culese
În cinstea viitoarei florărese
Care, probabil, nici nu s-a născut!...
An nou...
Ai auzit ce-ţi cer?...
Nu-ţi cer să faci nimic în casa mea,
Mai mult decât ai face tu-ntr-a ta!...
Iar eu, un biet român ursit
Să fiu scuipat şi pălmuit,
Deşi n-am casă cu calorifer,
Te-adăpostesc de viscol şi de ger
Şi te cinstesc aşa cum se cuvine
Să fiu cinstit şi eu - măcar de tine!...
Te-ntâmpin ca pe-un frate-adevărat -
Un frate ce-mi va da napoi
Sticletele ce mi-a furat
Alt frate, mult mai mare decât noi!...
Te-ntâmpin numai cu atât -
Ce mi-a rămas -
Un "Ah" în gât,
Şi-un gest cu care te primesc
Ca pe-un "Specific românesc"!...
An nou!...
Fii nou de sus şi până jos!...
Copil al nimănui şi-al tuturor,
Copil din flori,
Copil gălăgios...
Desfăşură-te-ncet de pe mosor...
Încet... cât mai încet... şi liniştit...
Şi fii atent ca nu care cumva
Să ţi se rupă firu-n casa mea!...
Bine-ai venit, An nou...
Bine-ai venit!...
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ EDU.RO. SUBIECTUL 2 Comentarea unui articol de ziar - „Empatia, o abilitate dobândită prin lectură“, de Corina Zorzor, material jurnalistic publicat în ziarul „Adevărul“.
CALENDARUL DE DESFĂSURARE A EVALUĂRII NAŢIONALE PENTRU ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A
ÎN ANUL SCOLAR 2013-2014
13 iunie 2014 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
16-18 iunie 2014 Înscrierea la Evaluarea Naţională
23 iunie 2014 Limba si literatura română - probă scrisă
24 iunie 2014 Limba si literatura maternă - probă scrisă
25 iunie 2014 Matematica - probă scrisă
27 iunie 2014 Afisarea rezultatelor (până la ora 16)
27 iunie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestaţiilor
1 iulie 2014 Afisarea rezultatelor finale după contestaţii
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Soluţia SALVATOARE pentru elevii care PICĂ EXAMENUL DE EVALUARE NAŢIONALĂ
4 - 8 iulie - Elevii absolventi de clasa a VIII-a completeaza fisele de inscriere alaturi de parintii lor, asistati de diriginti.
4 - 8 iulie - Se introduc in baza computerizata datele din fisele de inscriere.
5 - 9 iulie - Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, se corecteaza eventualele greseli in baza de date computerizata.
10 iulie - Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere judetene si de la cele din Bucuresti. In acelasi timp, se publica si transmite lista absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata.
11 iulie - Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene si de la cele ale municipiului Bucuresti la Centrul National de Admitere.
12 - 13 iulie - Verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene si ale municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la Comisia Natonala.
14 iulie - Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor.
15 iulie - REPARTIZAREA COMPUTERIZATA in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2014 - 2015.
16 iulie - Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile din invatamantul liceal de stat din judet si municipiul Bucuresti.
16 iulie - Afisarea de catre fiecare unitate din invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in respectiva unitate.
17 iulie -25 iulie - Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.