REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA. Niciun liceu din VRANCEA nu are promovabilitate sută la sută anul acesta, deşi procentul celor care au trecut examenul maturităţii a crescut cu mai bine de trei procente. Singura medie de 10 s-a înregistrat în dreptul cuzistei Maria Mănăilă care vrea să devină doctoriţă.
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA. Ministerul Educaţiei Naţionale a afişat aseară rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Promovabilitatea este mai mare decat anul trecut cu mi bine de trei procente: 58,85% anul acesta faţă de 55,32% anul trecut. Pe tranşe de medii numai o absolvenţă de liceu a terminat Bacalaureatul cu media maximă, în timp ce alţi 231 de absolvenţi au obţinut medii între 9 şi 9,99. 426 de candidaţi au medii cuprinse între 8 şi 8,99, 422 între 7 şi 7,99, 393 între 6 şi 6,99, însemnand un total de 1.473 de reuşiţi din cei 2.713 care au susţinut examenul în judeţ, scrie ziaruldevrancea.ro
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA În Vrancea a fost înregistrată o singură medie de 10, în contul cuzistei Maria Mănăilă de la profilul matematică-informatică. Aceasta confirmă în acest fel media maximă pe care a avut-o şi în cei patru ani de liceu, dar şi în clasele I - VIII, fiind una dintre cele două eleve ale Colegiului Naţional “Cuza” care au terminat liceul în acest an cu media 10,00. Maria Mănăilă s-a remarcat şi în luna decembrie a anului trecut cand a participat, alături de colegul Cristian Alexandrescu, la concursul internaţional de creare de jocuri pe calculator “Igam4er”, sub coordonarea profesoarei Camelia Mereuţă, unde au primit premiul “Heartful Prize Teenosaurus”.
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA Următorii în ordinea descrescătoare a mediilor sunt: Mihaela Adela Rovenschi - Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” – 9.93. Elena Silvia Mihăilescu- Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”- 9.91, Vlăduţ Silviu Munteanu - Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud – 9.86, cel care a obţinut anul trecut premiul I atat la faza naţională a Olimpiadei de limbă romană, cat şi la Olimpiada Internaţională, fiind singurul olimpic internaţional al Vrancei în acel an, Alexandru Claudiu Nicolaiev - Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud – 9.86, Oana Ghibirdic - Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” – 9.85 , Gabriel Roxana Bot - Colegiul Naţional “Unirea” - 9.83, Iulia Mihaela Ivan - Colegiul Naţional “Unirea” - 9.83, Valentina Tălambă - Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu – 9.83 şi Alexandru Mihai Marchitan - Colegiul Naţional Alexandru “Ioan Cuza” – 9.81.
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA Fiica cea mare a prefectului Cătălin Popescu, Ana Maria Popescu, a obţinut la Bacalaureat 8,61, fiica cea mare a fostului viceprimar al Focşaniului, Liviu Bostan, tot o cuzistă - 8,81, fiul directoarei Şcolii “Anghel Saligny”, Alexandru Nicuşor Olteanu – 8,73. Şi băiatul cel mic al deputatului Nini Săpunaru, Andrei Mihail Săpunaru a obţinut media finală 9.02.
Alte nume cunoscute: Cristian Gîrneaţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, a obţinut media 9,58, fiu de medic, Lucian Savin, şeful de promoţie de la Colegiul “Unirea” – 9, 56, Mihai Eminescu – elevul cu nume de poet al Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”– 6,01.
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA Unul dintre veteranii Bacaluareatului, Adrian Mihai, de 55 de ani, a obţinut media 8,48, în timp ce colegul său de 58 de ani, Ion Ţîru nu s-a mai prezentat la una dintre probe, aşa încat va trebui să repete exmenul. Pe unităţi de învăţămant, niciuna nu are promovabilitate 100%. Anul acesta sunt picaţi inclusiv la Colegiile naţionale “Cuza” şi “Unirea”, însă topul celor mai bune 10 medii nu mai este dominat de unirişti.
REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO VRANCEA Totuşi, cel mai bine stă Colegiul Naţional "Unirea" – 98,60% promovabilitate, urmat de Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" – 94,71%, Colegiul Economic Mihail Kagălniceanu – 93,01%. Cele mai mici procente sunt la Liceul Tehnic “Valeriu D. Cotea” – 20,19% şi la Liceul “Simion Mehedinţi” Vidra - 20,43%, asta dacă excludem Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” unde învaţă elevi cu cerinţ eedicative speciale şi niciun candidat nu a trecut Bac-ul. Nemulţumiţii pot depune contestaţii astăzi între orele 12:00-16:00, acestea urmand să fie rezolvate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 11 iulie.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO: Iată ce notă ai luat la BAC!
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. 'Felicitări tuturor absolvenților de liceu care au susținut, zilele acestea, examenul de Bacalaureat. Le urez succes pe mai departe celor care au promovat și, totodată, îi încurajez pe cei care nu s-au pregătit suficient să-și păstreze încrederea în forțele proprii și să învețe mai mult pentru următoarele sesiuni de examen. De asemenea, mulțumesc cadrelor didactice care s-au implicat în buna organizare și derulare a probelor de anul acesta. Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât și de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu", a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat de presă.
A sosit momentul adevărului. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de BACALAUREAT află în cele din urmă notele. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat deja, duminică, situaţia promovării examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie - iulie 2014.
Află nota ta de pe EDU.RO.
Peste 40 la sută dintre absolvenţii de liceu au picat examenul de bacalaureat. Cu toate acestea, rata de promovare este mai mare cu trei la sută decât în urmă cu un an, anunţă ministerul Educaţiei. Îngrijorătoare este, însă, rata absenteismului. Aproape jumătate dintre cei care ar fi trebuit să susţină examenul maturităţii în acest an nu s-au prezentat.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Aproape 60% dintre cei care au susţinut Bacalaureatul în acest an au reuşit să promoveze examenele. O situaţie mult mai bună decât în anii trecuţi, când doar 45-50% dintre absolvenţii de liceu luau note de trecere. Grav este însă că rata absenteismului a fost una uriaşă, iar zeci de mii de elevi nu s-au prezentat la examene.
În anul 2013-2014 am avut in clasele a 12 inscrisi aproape 200.000 de elevi. În plus, ar trebui sa-i adaugam si pe cei care anul trecut au picat examenul de Bacalaureat, alti 100.000, pentru a vedea numarul total al celor care ar fi trebuit in acest an sa se prezinte la Bac. Aproape 300.000. Cu toate acestea, nu s-au inscris decat putin peste 160.000. Din acestia insa, scadem alti 15.000, care nu s-au mai prezentat la examen. Si vedem astfel o rata a absenteismului URIASA - aproape 160.000 de candidati nu s-au prezentat in anul 2014 la examenul maturitatii.
Ministerul Educatiei a publicat notele pe site-ul www.edu.ro, iar azi acestea vor fi afişate şi la avizierele şcolilor. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 16. În cazul în care nu au promovat Bacalaureatul, pot susţine din nou testele în luna august, la cea de-a doua sesiune.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Potrivit acestuia, elevii care nu au promovat examenul vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor.
"Există, desigur, o departajare în funcție de performanțe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor. Ei nu sunt și nu trebuie să se simtă abandonați", susține Pricopie.
MEN a anunțat că 59,18% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie — iulie 2014, după centralizarea a 99,62% din date, proporția fiind mai mare cu 3% comparativ cu situația parțială centralizată în iulie 2013, când era de 55,52%.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Elevii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2014 vor primi rezultatul final pe 7 iulie şi acestea vor fi afişate EDU.RO. Potrivit metodologiei examenului de BACALAUREAT 2014, absolvenţilor care nu au promovat BACALAUREATUL li se vor recunoaşte probele la care au obţinut media 5.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Potrivit metodologiei publicate pe EDU.RO în cazul nepromovarii examenului examenului de bacalaureat, pot fi Recunoscute în sesiunile urmatoare, la cerere, rezultatele la evaluarile sustinute conform art.41, alin. (1) lit. A, B, C si D, respectiv rezultatele la probele scrise prevazute la art.41, alin. (1) lit. E. care au fost promovate cu cel putin nota 5.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate în anii mentionati, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune dupa cea în timpul careia au fost eliminaţi.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidaţii care au fost înscriţi la examen fara a îndeplini condiţiile legale de înscriere sau care au beneficiat de informaţii, documente sau alte forme de sprijin, obţinute pe cale frauduloasa, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situatii constatate de organele în drept, sunt eliminaţi din examen. Daca frauda este constatata în centrul zonal de evaluare, lucrarile sunt anulate şi candidatii sunt considerati eliminati din examen. În situaţia în care frauda este constatata dupa încheierea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat judeţeana/a municipiului Bucureşti modifica rezultatele examenului, în sensul ca respectivul candidat este considerat eliminat din examen. Daca diploma de bacalaureat a fost completata, dar nu a fost eliberata candidatului, ea este anulata.
REZULTATE BAC 2014 EDU.ROPentru candidatii aflaţi în situatia menţionata la alin. (3), carora le-a fost eliberata diploma de bacalaureat, inspectoratul şcolar propune instantei de judecata anularea diplomei obtinute în urma fraudei dovedite.
Pentru ultima probă a examenului de BACALAUREAT 2014, candidaţii au putut opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională.
REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. GEOGRAFIE, SUBIECTE şi BAREM EDU.RO: "Seamănă cu sesiunea de toamnă 2013"