Pe 10 septembrie, Revolut a detectat un atac, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei Michael Bodansky.
Potrivit sursei citate, atacul a fost izolat în dimineața zilei următoare, respectiv pe 11 septembrie, însă nu înainte ca hackerii să obţină datele unui procent de 0,16% dintre clienţi.
În documentele prezentate autorităţilor din Lituania, Revolut spune că au fost afectaţi 50.150 de clienţi, 20.687 dintre aceştie fiind din zona economică europeană.
În mesajele trimise clienţilor afectaţi, compania spune că nu au fost accesate fonduri, numere de carduri, parole sau PIN-uri. De asemenea, hackerii ar fi accesat doar date parţiale ale cardurilor, nume, adrese fizice, numere de telefon şi adrese de e-mail.
Compania susţine că atacatorii au folosit „social engineering” pentru a dobândi acces la baza de date. Asta, de obicei, implică păcălirea unui angajat al companiei, care ajunge să-şi dea datele de acces.
Atacul a declanşat şi o campanie de phishing, avertizează Revolut, care le recomandă clienţilor să fie atenţi la mesajele pe care le primesc în legătură cu serviciile companiei şi să nu dea datele de logare.
Drept urmare, oficialii companiei spun că a fost formată o echipă specială, care va monitoriza conturile clienţilor, pentru a se asigura că banii şi datele personale ale acestora sunt în siguranţă.