Acest disconfort numit de medici și dischinezie biliară se caracterizeză printr-o durere înțepătoare în partea dreaptă a abdomenului, exact sub coastă. Adesea, pot apărea și greață, vărsături, dureri de cap sau frisoane.
Plante pentru prevenirea și tratarea crizelor de bilă
O infuzie de ceai de sunătoare stimulează activitatea biliară și previne calculii biliari. O linguriță de plantă uscată este suficientă la o cană cu apă clocotită. După 10 minute, se strecoară și se bea. Tratamentul este necesar să conțină 2-3 căni de infuzie pe zi, timp de 2-3 săptămâni.
O alternativă la infuzie este tinctura de sunătoare. Îmbunătățește digestia și ajută la diminuarea simptomelor. 20 de grame de plantă se lasă la macerat timp de 8 zile în 100 ml de alcool. Tinctura astfel formată se administrează în apă câte 30 de picături, până se ameliorează simptomele.
Amestecul de anghinare, sunătoare și păpădie are acțiuni favorabile și ajută organismul să lupte împotriva crizelor biliare.
Mușețelul, care este bogat în vitaminele B, C și săruri minerale, dar și coada-șoricelului sunt remedii care te pot salva de disconfortul creat de o criză a bilei.
Află mai multe despre remediile naturiste pentru crizele de fiere AICI