Mai multe studii britanice recente au evidenţiat efectul nociv al parabenzenului şi aluminiului, substanţe care se găsesc în produse cosmetice antiperspirante. Şi atunci ce e de făcut? Ai la îndemână soluţii naturale şi eficiente pentru această problemă cu care te confrunţi în fiecare vară.
Deodorant din piatră de alaun
Piatra de alaun este un cristal natural extras din minele asiatice, foarte eficient împotriva transpirației și a mirosurilor neplăcute. Cum o folosești! Umezești piatra și o aplici pe zonele axilare. Aceasta lasă pe piele un strat fin de sare, deosebit de eficient împotriva bacteriilor responsabile pentru mirosul neplăcut.
Pelicula de sare depusă pe corp este extrafină şi nu împiedică în niciun caz procesul de transpiraţie și nici nu lasă urme pe haine. De asemenea, piatra de alaun calmează arsurile și are efect hemostatic pe rănile deschise.
Băi cu frunze de nuc
Fierbi 300 g de frunze verzi de nuc într-un litru de apă, timp de 10-15 minute. Laşi infuzia să se răcească 30 de minute, apoi o torni în apa de baie. Stai 15 minute în apă, pentru ca substanţele active din frunzele de nuc să acţioneze asupra glandelor sudoripare şi să înlăture mirosurile neplăcute. Această infuzie are şi un puternic efect dezinfectant.
Tinctură de salvie
Salvia este recunoscută pentru proprietăţile ei active care combat transpiraţia excesivă şi bufeurile de menopauză. Pui câteva picături de tinctură pe un tifon şi îl aplici la subraţ în fiecare dimineaţă. O infuzie de salvie băută în fiecare zi, timp de o lună, te va ajuta la menopauză să ţii sub control bufeurile.
Descoperă mai multe remedii care te scapă de transpirație pe clickpentrufemei.ro.