Modalitățile naturale de a ține la distanță țânțarii sunt vaste, de la crearea unor soluții frumos mirositoare, la înfrumusețarea locuinței cu plante aromatice. Orice variantă ai prefera, pielea ta îți va fi recunoscătoare. Dar hai să vedem concret care sunt opțiunile la care poți apela:
1. Înainte de toate trebuie să știi că țânțarii sunt atrași de mirosul nostru, în special de mirosul de transpirație, atât de pe corp cât și de pe picioare. O prima soluție este să ne spălăm cât mai des posibil în perioada caldă pentru ca transpirația să nu devină o invitație la adresa țânțarilor, plus că aceasta sporește aciditatea corpului. Folosește un săpun mentolat, deoarece acesta scade aciditatea pielii și maschează mirosul uman.
2. Ca să ții tânțarii la distanță de casă, poți apela cu încredere la câteva plante pe care le poți ține în casă.
Mușcatele, acele plante frumos colorate, pe lângă aspectul estetic, acționează ca un scut împotriva țânțarilor.
Dacă vrei protecție dublă împotriva țânțarilor, apelează cu încredere la busuioc. Astfel, vei avea o plantă proaspătă, aromată și delicioasă în bucătărie, dar și o armă rapidă împotriva țânțarilor.
Cu toții știm că lavanda are un miros plăcut, cu efect liniștitor. Dar știai că este un inamic al țânțarilor? Această plantă trebuie ținută la fereastră, în soare și va deveni un scut împotriva țânțarilor.
Majoritatea muștelor și insectelor nu suportă mirosul de mentă, așa că un ghiveci de mentă în casă este soluția ideală împotriva țânțarilor. În plus, daca ai fost înțepat, freacă zona cu o frunză de mentă și senzația de mâncărime va fi diminuată.
Citește continuarea pe vegis.ro