Într-o zi, din neatenţie, în parcare, în momentul în care a dat cu spatele, acest bărbat a lovit cu remorca o altă maşină. Timp de nouă ani, bărbatul a plătit asigurare obligatorie atât pentru maşină, cât şi pentru remorcă. Acum, reprezentanţii firmei cu care a încheiat poliţele i-au transmis că nu se ia în calcul RCA-ul remorcii, conform Realitatea TV.
”Mă simt păcălit de firma de asigurare. În decurs de 9 ani de zile, mergând pe drumurile din România, fiind sigur că orice eveniment aş avea pagubele vor fi suportate de asigurarea pe care eu am platit-o”, a declarat bărbatul.
Acesta este hotărât să dea firma de asigurări în judecată.
Transportatorii susţin că aceasta este o practică des întâlnită. Şi, mai mult decât atât, preţul poliţei RCA pentru remorcă sau semiremorcă este unul semnificativ.
”Este o practică a firmelor de asigurări. Plăteşti poliţe de asigurare şi pe semiremorcă cu toate că acea semiremorcă nu poate merge niciodată singură. În Europa plăteşti pentru o semiremorcă o poliţă de 50, 70 de euro. La noi, în România, se plăteşte în jur de 200, 250 de euro”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.
Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară susţin că, potrivit legii, dacă remorca este ataşată de maşină în momentul impactului se consideră că accidentul a fost produs prin miscarea maşinii. Motiv pentru care este nevoie de RCA-ul autovehiculului. Dacă remorca o ia la vale, spre exemplu, şi loveşte o maşină, atunci firma de asigurări va solicita RCA-ul remorcii.