Acesta a descoperit, în urmă cu un an, un set de brățări tracice din aur, cu o vechime de peste 3.000 de ani, pentru care a primit suma de peste 12.000 de euro.
„Am primit 12.150 de euro, după ce banii au fost impozitați. Brățările au fost evaluate la 30.000 de euro și eu am primit 45%. Sunt mulțumit de sumă și abia aștept să fie expuse la Muzeul Județean. Pentru mine, aceasta este cea mai mare recompensă. Am primit banii în aproape șase luni. Banii i-am pus deoparte pentru zile negre“, a spus tânărul gorjean.
Descoperirea arheologică făcută de Gabriel este cea mai importantă făcută vreodată în județul Gorj și una dintre cele mai importante din România. Sunt de proveniență tracică, având o vechime de 3.200 de ani, notează presa locală.
„Fac parte din categoria «Tezaur». Este cea mai importantă descoperire arheologică din județul Gorj, dacă ținem cont de metalul din care sunt realizate“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj. Acesta a precizat că este nevoie de vitrine speciale pentru ca brățările să fie expuse, iar acestea au fost comandate, urmând să fie prezentate în permanență în cadrul muzeului.