"Democrația nu înseamnă dictatură, nici dictatura visată de Dan Barna în propriul partid. Barna vrea să impună, pur și simplu, o structură anti-PSD care exclude astfel zeci de mii de voturi, zeci de mii de voci ale libertății, ale credinței, ale antrepenoriatului. Cum poți tu, Barna, venit alaltăieri în Capitală, să-i spui bucureșteanului de rând că poți să reconstruiești această metropolă fără să ții cont de istoria acestui oraș. (...) Nu poți, după părerea mea, cu agenda USR-istă, care e sterilă, din punct de vedere cultural, să prezinți unui străin istoria orașului.”
Neamțu a afirmat că setul de valori conservatoare, cu puternice rădăcini în tradiție și credință, este principala țintă a criticilor USR când se invocă o alianță a dreptei pentru Capitală.
“Se știe că reprezint un filon intelectual de centru-dreapta, pe care mulți oameni de stânga din USR îl atacă zi și noapte, mă refer și la oameni precum Andrei Caramitru, deci faptul că sunt eu însumi indezirabil nu mă miră. Suntem la o răscruce ideologică, suntem la o răscruce și pentru Nicușor Dan, care poate nu știe ce i se întâmplă, pentru că, așa cum a pierdut în fața lui Dan Barna construcția politică pe care a înalțat-o, timp de zece ani, riscă să rămână și fără a treia candidatură la Primăria Generală a Capitalei. Pentru că Dan Barna a reușit să dinamiteze unitatea dreptei, este un gropar al dreptei la București,” a mai afirmat Mihai Neamțu, candidatul PMP la Primăria sectorului 3.