Potrivit expertilor de la Kaspersky Lab, utilizatorii isi implanteaza cipuri nu din motive medicale, ci pentru eficientizarea activitatilor zilnice precum controlul incuietorilor usilor, achizitiile online si accesarea computerelor printr-o miscare a mainii sunt tot mai multi.
„Observam cresterea comunitatii de utilizatori care experimenteaza prin implanturi care le permit sa indeplineasca anumite cerinte zilnice rapid si usor - accesul in cladiri, deblocarea dispozitivelor personale fara a introduce un cod PIN si accesul la numeroase date stocate”, a declarat Hannes Sjoblad, unul dintre fondatorii BioNyfiken.
BioNyfiken considera ca un implant nu este diferit de cercei sau de tatuaje si este de parere ca din ce in ce mai multi utilizatori vor opta pentru implanturi cu compatibilitate NFC (Near Field Communication) pentru a stoca serii de informatii.
GadgetReport.ro relata recent despre faptul ca tot mai multe firme sunt interesate de gadgeturile de tip cyborg. Printre acestea se afla si Samsung care a inventat un electrod, numit Implantable Medical Devices (IMDs), care, odata introdus in capul pacientului, ajuta la monitorizarea starii organismului, de la inima la creier.
Cititi continuarea materialului si vedeti cum arata primul om cyborg din lume in clipul video de pe GadgetReport.ro