Danileț a susținut că, în opinia sa, mandatele celor care au accesat arhiva SIPA au fost unele legitime și că lista publicată astăzi de Tudorel Toader nu spune nimic.
"Bănuiesc că e vorba de niște ordine de ministru pentru numirea membrilor comisiei, ordine care erau secret de serviciu. Trebuie secretizate, potrivit legii. Eu nu am ascuns că am făcut parte din comisia SIPA. Faptul că au avut acces în arhivă niște oameni nu spune nimic. Mandatul lor mă îndoiesc că poate fi contestat într-un fel, în sensul că au încălcat legea. Problema este cei care au adunat documentele care se află astăzi în arhivă și în ce scop au fost ele adunate. Arhiva SIPA nu se poate desecretiza. Sunt norme stricte care trebuie respectate și nu văd interesul publicului în acest sens. Mai ales că multe informații din arhivă sunt bârfe, zvonuri, unele chiar sunt invenții. Nu văd rostul să aruncăm cu noroi acum în magistrați", a spus judecătorul.
Totodată, acesta este de părere că informațiile care se regăsesc în documentele SIPA nu mai pot fi în niciun fel valorificate, nici măcare împotriva magistraților.
Acesta s-a declarat surprins de faptul că nu toate persoanele care au avut acces în arhivă nu erau magistrați: "Ce m-a surprins pe mine la lista publicată astăzi este faptul că în această arhivă au avut acces persoane care nu erau magistrați. Eu nu vreau să fac niciun fel de speculații. În acele documente, o parte din informații vizau acte de abuz, de corupție, comise de funcționari publici, precum directori de penitenciare, magistrați, polițiști și așa mai departe. Majoritatea documentelor de aceste gen fuseseră deja valorificate, în sensul că au fost expediate către parchete".
El a subliniat că, după părerea sa, conținutul arhivei SIPA trebuie distrus. Întrebat dacă în documentele respective se regăseau și numele fostului ministru al Justiției Monica Macovei și al Noricăi Macovei, judecătorul a declarat că nu se "regăsesc și nici nu se regăseau".
Totodată, într-o intervenție la Realitatea TV, Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, a susținut că nu vede nimic spectaculos în acest caz.
"Nu cunosc cine avea atribuţia de serviciu să aibă acces la această arhivă. Toate aşteptările care erau legate de o asemenea listă n-au fost îndeplinite. Nu pot să fac afirmaţii pe baza unor bănuieli. Ceea ce se poate spune exact este că verificările trebuie să plece de la atribuțiile legale pe care le aveau cei ce aveau acces la arhivă. Dacă au fost depăşite atribuţii de serviciu, atunci trebuie verificat", a spus acesta.
El e de părere că în momentul de față ar trebui să se cerceteze cum s-au divulgat anumite informații în presă: "În măsura în care este vorba de demnitatea persoanelor, asemenea informaţii n-ar trebui să fie făcute publice. Unele informaţii ar putea fi simple zvonuri, dar odată intrate în spaţiul public, ar putea leza imaginea unor persoane".