Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a retras luni sprijinul politic lui Mihai Tudose. În urma acestei situaţii, Tudose a anunţat că demisionează din funcţia de prim-ministru.
Vicepremierul Paul Stănescu, actual ministru al Dezvoltării, ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, după demisia lui Mihai Tudose.
„Dacă Paul Stănescu a ajuns premier în această țară, atunci și Nuțu Cămătaru poate să fie premier. A protejat mafia țigănească din Olt. Stănescu nu știe nicio limbă străină, nu știe nici limba română, scrie ca pisica. PSD nu e pregătit de guvernare, au venit la putere mințind, să îl scape pe Liviu Dragnea de cătușe. Eu văd doar negru”, a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV.
SURSE: PSD aruncă România în criză majoră. Cine îl va înlocui pe Mihai Tudose?
Vicepremierul Paul Stănescu declara că nu ar fi discutat „niciodată” cu președintele PSD, Liviu Dragnea, despre posibilitatea ca el să fie nominalizat în fruntea Guvernului, în locul actualului premier, Mihai Tudose. Precizarea a fost făcută la Bacău.
Într-o conferință de presă, Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a susținut și că nu-și dorește funcția de prim-ministru.
„E o diversiune, o manipulare. Niciodată preşedintele Dragnea nu a discutat ca eu să fiu propunerea de prim-ministru. În al doilea rând, să ştiţi, am o vârstă şi colegii mă ştiu că sunt un om serios şi nu îmi doresc acest lucru. Deocamdată, Guvernul României funcţionează, avem un prim-ministru, Mihai Tudose. Cine manipulează şi duce diversiunea în această zonă nu cred că face bine şi nu ne face bine nici ca partid, nici ca ţară”, declara Stănescu.
Precizările vicepremierului, care este și liderul PSD Olt, vin în contextul în care mai multe surse media au publicat informații potrivit cărora, joi seară, la Sucevița, Liviu Dragnea l-ar fi prezentat pe Paul Stănescu drept „un foarte bun prim-ministru” și „un pesedist pe care ne putem baza cu toții”.
Cine este Paul Stănescu?
Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD şi un apropiat al lui Liviu Dragnea, a condus Consiliul Judeţean Olt între 2008 şi 2016, în toamna anului trecut câştigând fotoliul de senator pe lista organizaţiei pe care o conduce şi crescând la doi numărul parlamentarilor din familie.
Fratele acestuia, Alexandru Stănescu, deputat, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, se află la al doilea mandat parlamentar, iar fiul senatorului Paul Stănescu s-a aflat şi acesta, până la definitivarea listei de candidaturi, de asemenea printre propuneri.
Soţia senatorului, Marieta Stănescu, a fost o vreme angajată consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, informaţie apărută în ultima declaraţie de avere a parlamentarului, în care se menţionau ca venituri înregistrate de soţie, salariul de consilier în ministerul amintit şi pensia. În declaraţia trecută a senatorului, din ianuarie, apăreau ca venituri înregistrate de soţie pensia şi salariul de profesor la şcoala Gimnazială Vişina, scrie adevarul.ro.
Tatăl senatorului Paul Stănescu a condus, la rândul său, localitatea natală Vişina, în calitate de primar, până anul trecut. Paul Stănescu apărea, în 2011, pe locul 5 în topul preşedinţilor de CJ după averea din declaraţia de avere.
În ultimul document de acest fel apar trei terenuri agricole, o casă în Craiova şi o alta, de aproape 300 metri pătraţi, în Vişina. Obţine venituri atât din indemnizaţia de parlamentar, cât şi din firma agricolă a familiei, deosebit de prosperă şi cunoscută în tot sudul judeţului, de care se ocupă fiul său. Paul Stănescu este de formaţie inginer agronom, urmând facultatea de Agronomie în Craiova, între 1978-1982.
În 2005 a urmat cursuri de managemt economic în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, iar în CV-ul postat pe site-ul Senatului aminteşte de cursuri efectuate în 2005-2006 în Franţa şi Italia. De la terminarea facultăţii, în 1982, şi până în 1987 a condus fabrica de Conserve Caracal, în calitate de director, între 1988 şi 1991 a fost directorul I.A.S. Studina, iar din 1992 şi până în 2008, când a devenit preşedintele CJ Olt, a condus Agromec Vişina.
În septembrie 2015, la cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti - Direcţia Naţională Anticorupţie, s-a dispus confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care numele lui Paul Stănescu apărea, ca suspect, alături de Darius Bogdan Vâlcov, Minel Florin Prina (fost primar al Slatinei) sau Marius Oprescu, actualul preşedinte al CJ Olt. Lui Stănescu I se imputa finanţarea ilegală a unui club de fotbal, F.C. Olt, care între timp s-a desfiinţat, ilegalitate sesizată în mai multe raporturi ale Curţii de Conturi.