Potrivit Ministerului Sănătăţ, Adunarea Mondială a Sănătăţii este cea mai importantă reuniune globală din domeniul sănătăţii, la care participă reprezentanţii celor 194 de state membre ale OMS. Statele membre iau decizii privind politica globală în domeniul sănătăţii şi participă la întâlniri bilaterale cu alte state şi cu organizaţii internaţionale din domeniu.
”Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a avut intervenţii în cadrul plenului şi lucrărilor adunării, în care a apreciat eforturile remarcabile ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii în timpul pandemiei, problemele principale cu care aceştia se confruntă şi a susţinut necesitatea adoptării de măsuri concrete la nivelul comunităţii internaţionale, pentru a atinge obiectivele asumate prin Declaraţia de la Bucureşti privind Resursa Umană din Sănătate.
În cadrul lucrărilor adunării se discută tema importantă a bolilor netransmisibile, delegaţia României având ocazia de a schimba exemple de bună practică cu alte state membre şi de a promova iniţiativele precum Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare şi politicile în domeniul combaterii cancerului şi a accesului pacienţilor la diagnostic şi tratament, dezvoltarea prevenţiei, în corelaţie cu Planul european”, arată MS.
De asemenea, delegația României va participa la o serie de întâlniri tehnice menite să contribuie la dezvoltarea de proiecte concrete pentru România