"Este rugămintea mea să transmiteți că la noi rămânem la un risc scăzut, noi neavând curse directe, neavând contact direct, dar, normal, nu putem să excludem că pot să apară astfel de cazuri. Însă suntem la un risc scăzut și nu este niciun motiv de panică, la momentul actual, din partea populației. (...)Trebuie să tratăm problema cu înțelepciune și desigur, cu seriozitate, ca să fim pregătiți cât mai bine", a precizat, într-o conferință de presă, secretarul de stat.
Mai mult, Raed Arafat asigură că au fost stabilite procedurile pentru izolarea temporară și transferul către un spital desemnat în această problemă, care va fi un spital militar de campanie în zona apropiată Bucureștiului.
"Pregătirile continuă, nu e niciun secret că guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru a ne pregăti mai bine în cazul în care ar apărea astfel de situații. Din punct de vedere al diagnosticului, confirmarea finală se face în laboratoare speciale. Procedurile la nivel național au fost deja discutate, există măsuri la nivel național, continuăm pregătirea, asta este cert, au fost alocate fonduri pentru cele trei ministere — Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și cel al Apărării, pentru dotările specifice. Din păcate nu există medicație sau vaccinare specifică. Nu trebuie decât dotarea cu echipamente de protecție, să fie izolat omul până la un spital", a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății
Secretarul de stat a participat joi, la Hotel Internațional din Băile Felix, la deschiderea Conferinței naționale cu participare internațională "Search and rescue", ediția a șasea, organizată de asociația SARTISS și SMURD Bihor, la care sunt prezenți, în perioada 7-12 octombrie, în jur de 1200 de medici, asistenți, pompieri și oaspeți din străinătate. SMURD Bihor va aniversa duminică, 12 octombrie, 21 de ani de existență.