UPDATE, ORA 11.40: Judecătorii Instanţei supreme au admis, luni, o cerere a apărătorilor lui Radu Mazăre, care spun că acesta nu ar mai putea fi judecat sau cercetat şi în alte cauze decât cea pentru care a fost extrădat, şi astfel au transmis o adresă la Ministerul Justiţiei în care cer lămuriri privind modul de interpretare a normelor legate de extrădare, conform agerpres.ro.
Instanţa supremă a reluat, luni, audierile în dosarul în care fostul edil al Constanţei Radu Mazăre este judecat alături de omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru pretinse fapte de corupţie legate de acordarea unor contracte.
La termenul de luni al procesului, avocata lui Radu Mazăre a făcut o cerere prealabilă în acest caz, prin care arătat că în Legea extrădării se prevede că persoanele nu ar putea fi cercetate sau judecate în alte cauze decât cea pentru care au fost extrădate.
Potrivit legii, "persoana predată nu va fi nici urmărită, nici judecată pentru orice alte fapte anterioare predării", a explicat avocata lui Mazăre.
UPDATE, ORA 9.45: Tot astăzi, perioada de carantină a expirat, iar o comisie a ANP urmează să decidă regimul de detenţie şi dacă va fi transferat sau nu la alt penitenciar.
Sunt şanse mari ca fostul edil al Constanţei să rămână încarcerat la Rahova.
În iunie 2018, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită şi să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei. Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost definitivă şi a fost atacată de procurori ulterior.