Este mai simplu decât ai crede. Tot ce trebuie să faci este să alegi câțiva căței de usturoi mai sănătoși și să le îndepărtezi frunzele mari de la suprafață, care îi învelesc. Nu îndepărta și cojile cu care este învelit fiecare cățel.
Pregateste, apoi, un ghiveci sau un vas adanc pe care sa-l umpli cu pamant obisnuit, de gradina, eventual in care au crescut si ale plante pentru ca usturoiul se dezvolta bine in pamantul unor culturi precedente, conform gradina.acasa.ro. Este bine sa eviti furnizarea de ingrasamant cu balegar sau cu alte preparate organice, care pot provoca putrezirea usturoiului.
Fa cateva gauri de 6-8 cm adancime si aseaza in ele cateii de usturoi la o distant de circa 10 cm. Acopera-le cu pamant si uda din abundenta.
Pe parcursul dezvoltarii, usturoiul nu are nevoie de o cantitate mare de apa motiv pentru care planta are nevoie de un ghiveci cu un drenaj foarte bun.
Usturoiul poate fi recoltat atunci cand frunzele sale sunt verzi, pentru a-l consuma imediat ca atare.
Totodata, poti recolta usturoiul toamna, dupa ce frunzele plantei sunt complet uscate. Bulbii se lasa sa se usuce la soare inainte de a fi depozitati.