Şi în alte oraşe din ţară au fost aseară proteste. "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!" sau "Bucureşti, nu uita, Iaşul e de partea ta!" au fost doar două dintre scandările care s-au auzit pe străzile Iaşului. Peste 2.000 de oamenii s-au adunat să mărşăluiască după ce au văzut ce se întâmpla în Capitală. La Braşov, tinerii strânşi în Piaţa Sfatului au cerut demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Cristian Popescu Piedone. Ploieştenii s-au adunat în faţa Palatului Administrativ şi au plecat într-un marş tăcut până la statuia lui Mihai Viteazul.
UPDATE. Protest şi în Iaşi, marţi seara, în Piaţa Unirii din oraş - peste 500 de persoane protestează în jurul orei 23.00 împotriva autorităţilor după tragedia din clubul Colectiv.
"București, nu uita/ Iașu e de partea ta", strigă tinerii. Din Piața Unirii s-au deplasat la Primărie, în fața căreia au strigat "Hoții, hoții", potrivit Ziarul de Iasi.
Foto: Catalina Brutaru
Constanța: Protest în fața Prefecturii; se cere demisia guvernanților Aproximativ o sută de constănțeni s-au strâns, marți seară, în jurul orei 22,00, în fața sediului Prefecturii, unde și-au exprimat solidaritatea cu familiile îndurerate în urma tragediei de la clubul ''Colectiv'', dar și pentru a cere demisia guvernanților.
UPDATE. Miting şi în Sibiu, în centrul oraşului. Aproximativ o sută de sibieni au ieşit în stradă într-un marş de protest în Piaţa Mare, pentru a lua parte la un marş de solidaritate cu cei peste 30.000 de oameni ieşiţi în stradă în Bucureşti.
Marşul a început cu un moment de reculegere iar participanţii au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Clubul Colectiv. Preotul care slujeşte al biserica din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a venit de asemenea la faţa locului şi a spus o rugăciune.
Apoi, oamenii au plecat în marş în Piaţa Mare şi pe strada Nicolae Bălcescu, scandând lozinci precum "Corupţia ucide", "Demisia" sau "Corupţia şi hoţia distrug România". Protestatarii au spus că revolta lor vizează întreaga clasă politică, potrivit Adevarul.ro.
Protest de amploare în Braşov. Câteva sute de persoane protestează marți seara, începând cu ora 18,00, lângă Prefectura Brașov, împotriva corupţiei care produce victime în România.
Totodată, aproximativ 2000 de ploieşteni şi 1.000 de locuitori din Alba Iulia au participat la un marş al tăcerii în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la clubul Colectiv.
Protestatarii de la Braşov demisia vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu cazul polițistului Bogdan Gigină și a primarului sectorului 4 din București, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv.
"În primul rând m-am gândit la faptul că avem nevoie să punem presiune civică pe factorii decizionali din România, de la nivel central și local, ca asemenea evenimente tragice, moartea polițistului Gigină și evenimentele de la Colectiv, să nu se mai întâmple, adică abuzurile de putere și corupția să iasă ușor, ușor din sistemul politic.
Lucian Mândruţă, mesaj din Centrul Clujului: "Dreptatea nu stă în numărul oamenilor"
Este foarte important ca din acest moment noi, cei prezenți aici în stradă și ceilalți oameni care ies în alte orașe, să pună presiune civică reală, sinceră, fără nici un fel de interes, astfel ca lucrurile în această țară să se schimbe. Suntem siguri că nu se vor schimba în 24 de ore, dar revendicările mele, a celui care a inițiat acest protest, sunt demisia primarului Piedone în ograda căruia s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, și a generalului Oprea care, bineînțeles, a folosit abuziv coloana oficială din cauza căruia a murit un om", a declarat jurnaliștilor Radu Hossu, organizatorul protestului a cărui mobilizare s-a făcut pe Facebook.
Protestatarii au scandat "Demisia, demisia", "Piedone nu uita, te așteapă DNA", "Solidaritate", "Jos corupții".
Cei prezenți la protest au aprins candele lângă unul dintre zidurile Prefecturii și au intonat Imnul Național, apoi au plecat în marș spre Piața Sfatului unde au stat 10 minute, după care au coborât pe str.Mureșenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectură.
Protestul se desfășoară fără incidente, potrivit Agerpres.
FOTO: Mihai Codruț Nanu
'Cu toții suntem mișcați de tristul eveniment și am realizat că a fi tânăr nu înseamnă a fi nemuritor, ci din contră, suntem mai expuși morții, mai ales că și nouă ne place să ne distrăm, să dansăm, să mergem în cluburi, precum acei tineri deveniți istorie, deveniți eroi. De ce eroi?! Pentru că ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societății și ale ignoranței, iar moartea lor a trezit în noi conștiința care ne spune că e nevoie de o schimbare în atitudine și comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul că mergeau sau nu la biserică. Indiferent că ascultau sau nu muzică satanică, ei ne-au dat o lecție, iar noi promitem că ne-am asumat-o și nu le vom lăsa sacrificiul să fie zadarnic. Și este nevoie să afirmăm noi, studenții creștini ortodocși, că Biserica e alături de popor în orice ceas, indiferent de circumstanțe', a menționat, într-un comunicat de presă, Teofil Mihail Slevaș, vicepreședinte A.S.C.O.R. filiala Alba Iulia.