De asemenea, două tonomate au fost sparte şi golite de alimente. Informaţiile au fost oferite în baza unei evaluări realizate de Poliţia Locală a Capitalei.
Potrivit PMB, costul unei staţii este de aproximativ 8.000 de euro.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, marţi, în debutul şedinţei de Consiliu General, că este dreptul celor care protestează să îşi exprime opinia, rugându-i, în acelaşi timp, pe cei care participă la manifestaţii să nu recurgă la violenţe şi să se gândească şi la cei pe care pot să îi pună în pericol.
„Suntem în criză sanitară, aproape în fiecare zi avem peste o mie de noi persoane în Bucureşti infectate cu acest virus şi este nevoie de efortul nostru al tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea înaintează, probabil că vom fi mult mai bine în două luni. E nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-şi expună opinia în democraţie. Evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităţilor, însă îi rog pe cei care o fac să o facă fără violenţe şi să o facă gândindu-se la cei pe care pot să îi pună în pericol", a precizat primarul.
În Bucureşti, în urma intervenţiei pentru restabilirea ordinii publice, 188 de persoane au fost conduse la sediile de Poliţie, unde se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii ultraj, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt calificat şi port fără drept de obiecte periculoase. Totodată, au fost înregistrate situaţii de agresiune asupra forţelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăţi de asfalt şi pietre, în urma acestor incidente fiind răniţi 12 jandarmi şi avariate şase autospeciale, potrivit AGERPRES.