Românii nu renunță la proteste cel puțin până când Parlamentul nu va decide săptămâna viitoare ce se întampla cu Ordonanta 13 și cu cea care ar trebui să o abroge. Înlocuitorul lui Florin Iordache la Ministerul Justitiei, Ana Birchall, a anuntat, sâmbătă, că nu renunță la modificarea Codurilor Penale, pentru că legislatia trebuie armonizata cu deciziile CCR.
Protestul de sâmbătă a avut loc pe un ger siberian, situație fără precedent de la începerea manifestărilor de stradă. A fost practic un test de rezistență. La ora 21, potrivit datelor, erau minus 8 grade în Capitală, iar temperatura resimțită a ajuns la minus 10-14 grade.
UPDATE 22,15 Protestatarii din fața Guvernului încep să plece de la manifestație. După ora 22.00, în Piața Victoriei mai rămăseseră aproximativ 2.000 de persoane.
UPDATE 21.30 Aproximativ 5.000 de oameni sunt sunt în acest moment în faţa Palatului Victoria şi cer în continuare demisia guvernului Grindeanu.
UPDATE 20.00 Peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei. Numărul oamenilor s-a dublat în utlima oră. Sunt oameni care au venit în fiecare seară în cele 12 zile de protest şi cer în continuare demisia guvernului şi nu se mulţumesc doar cu demisia lui Florin Iordache.
Manifestanţii sunt de acord cu un nou guvern format de PSD, dar să fie un guvern mai credibil, deoarece executivul prezent nu mai prezintă nicio credibilitate.
UPDATE 19,30. Peste 350 de manifestanți s-au strâns în Piața Victoriei. Oamenii au venit cu steaguri și pancarte care cuprind mesaje împotriva Guvernului: „Luptăm pentru o țară curată", „Nedreptatea ne unește", „Susțin proclamația Parlament fără penali", „Nu vrem guvern de troglodiți și hoți condus de mafioți", „Singura soluție: propria revoluție", „Hoții la închisoare, nu la guvernare".
UPDATE 18.00. Aproximativ 200 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei. Se scandează "demisia", "hotii", iar pe pancartele celor prezenti se pot citi mesaje precum: "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma 'Abrogati si plecati'?", "Somnul natiunii naste monstri", "CCR, rusine! N-ai judecat pentru Romania!", "Votati OUG 14", "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hotii la puscarie" sau "Grindeanu, du-te dupa Iordache".
Steaguri ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii si Canadei au fost aduse si sambata la protestul din Piata Victoriei.
Update. 16.00 În timp ce sute de mii de români protestează de zile întregi împotriva Guvernului în stradă și în piețele din orașele țării, alții au găsit o modalitate inedită de a-și exprima nemulțumirile. Câțiva tineri si-au propus să alerge nu mai puțin de 42 de kilometri în jurul Palatului Victoria, în semn de protest.Protestatarii aleargă în jurul Guvernului, pe bulevardul Kiseleff și merg spre Aviatorilor, apoi revin la Guvern.
În total și-au calculat să facă acest traseu de 20 de ori pentru a atinge distanța de 42 de kilometri, cât este un maraton.
Primii protestatari s-au strâns sâmbătă în fața Palatului Victoria în jurul orei 7 dimineața, iar în această seară sunt anunțate din nou manifestări împotriva modificărilor codurilor de procedură.
"Sâmbătă, 11 februarie, rezistăm pașnic, protestăm pașnic, alergăm pașnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor și Kiseleff, alergând 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democrației. După 10 zile-maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunțăm la această cursă a bunului-simț, a eliberării și a unei Românii mai bune.
Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul. Suntem 3 români care vom alerga. Sperăm să vă alăturați și să ne încurajați", se precizează pe pagina de facebook a organizatorilor.
Primii protestatari, în stradă de la ora 7. Se anunță un weekend fierbinte în Piața Victoriei
"Azi, la rasarit. Si nici macar nu am fost primul. Nici macar al doilea. Al treilea. Oamenii peste care dau în piață mi se par incredibili. De duminică trecută până acum, guvernul nu a făcut decât să adauge motive pentru care să rezistăm și să insistăm cu presiunea pe care o facem", a scris Adi Bulboacă pe Facebook.
Duminică, manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi. Ei au pregătit "Operaţiunea tricolorul”, propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.
Tedy Ursuleanu, victimă a incendiului din Colectiv, şi-a anunţat şi ea prezenţa la protestul de duminică din Piaţa Victoriei, precizând că în acest fel doreşte să îşi sărbătorească ziua de naştere "alături de oamenii care luptă pentru democraţie, unul dintre cele mai aprige strigăte anticorupţie”.
"Eu însămi sunt o dovadă vie a unui sistem corupt, supravieţuind cu arsuri de gradele 2B şi 3 într-un procent de 45% din suprafaţa corporală, arsuri la nivelul căilor respiratorii, septicemie din cauza infecţiilor, o lună şi jumătate în comă indusă şi şase degete amputate. După evenimentul nefericit care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, incendiul ce a răpus 64 de oameni nevinovaţi şi a mutilat alte peste 150 de persoane (o parte spitalizată şi la ora actuală), am decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să demasc şi să combat actele corupţiei! Pentru că nu mor «sataniştii» când vor politicienii, voi lupta până la ultima suflare!”, a scris Tedy Ursuleanu.