La nivelul Europei sunt aşteptate perioade cu furtuni, vânt în vestul şi sud-vestul continetului. Cele mai puternice fenomene vor avea loc cel mai probabil undeva în sudul Franţei, Spaniei sau Portugaliei în această iarnă.
În România va fi vreme rece cel mai probabil în ianuarie - februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania, potrivit accuweather.com.
Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
Săptămâna 18 - 25 octombrie
Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 25 octombrie - 1 noiembrie
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, dar şi local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Săptămâna 1 - 8 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă
Săptămâna 8 - 15 noiembrie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.