„Languishing. Tradus, ar însemna „lâncezire” și descrie o stare emoțională în care pur și simplu îți vezi propria viață „prin ceață” și nu mai întrezărești rostul lucrurilor.
Este un efect al pandemiei: al izolării, al restricțiilor, al veștilor rele pe care le-am primit zi de zi, mai bine de doi ani. E greu să faci față la așa ceva! Mai mult sau mai puțin, suntem cu toții afectați. Cercetători din toată lumea (...) au ajuns la aceleași concluzii: languishing este efectiv o deteriorare a stării de bine, un stres cronic, o stare psihologică negativă," a scris renumitul neurochirurg.
Profesorul Vlad Ciurea a oferit ;și sfaturi privind modul în care putem conștientiza existența acestor probleme și să le îndepărtăm.
"Să discutăm despre asta – este important să conștientizăm. Apoi, să ne fixăm zilnic mici obiective. Cu fiecare mic obiectiv îndeplinit, ne vom simți mult mai bine.
Câteva exemple: să facem un drum, (o scurtă excursie, vizită, plimbare până într-un anumit punct), să rearanjăm cărțile, hainele sau vasele, să citim un anumit număr de pagini dintr-o carte pe care o lăsasem deoparte, să ajutăm o persoană aflată în nevoie, să facem zi de zi o faptă bună față de un coleg, vecin, animal, plantă... Lista poate fi foarte lungă.
Mici obiective. Acesta este secretul. Și nu ne oprim! Fiecare zi cu obiectivul ei.
Sănătate!"