Măsura arestării preventive a fost dispusă săptămâna trecută pentru o perioadă de 30 de zile de Curtea de Apel București, la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
"Hotărârea de suspendare din funcție a fost luată de Secția pentru procurori în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor și art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea 303/2004, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcție când față de acesta s-a dispus arestarea preventivă", se arată într-un comunicat al CSM citat de Agerpres.
Procurorul Ovidiu Toma a fost arestat preventiv alături de Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, acuzați de DNA de fapte de corupție în legătură cu obținerea unor permise de conducere și clasarea unor anchete.
Ovidiu Toma este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor, iar comisarul de poliție Dănuț Dobre — de trafic de influență, luare de mită, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la favorizarea făptuitorului.