Un alt zbor, cu un modul conceput de Boeing, este prevăzut pentru august 2019, a indicat NASA.
Calendarul zborurilor a suferit numeroase amânări aşa cum se întâmplă frecvent în domeniul industriei spaţiale. NASA încearcă să comunice lunar modificările acestor calendare.
"Cu toate acestea, datele de lansare vor păstra un grad de incertitudine şi anticipăm că s-au putea schimba pe măsură ce ne apropiem de lansare", a declarat Phil McAlister, directorul diviziei pentru zboruri private de la NASA. "Este vorba despre aparate noi, iar inginerii mai au mult de muncă până când sistemele sunt pregătite de zbor".
Aceste două prime călătorii sunt considerate zboruri de test: cei doi astronauţi transportaţi de fiecare dintre module vor petrece două săptămâni la bordul ISS, după care vor reveni pe Terra. În viitor, NASA va folosi modulele fabricate de SpaceX şi Boeing pentru transportul astronauţilor pe ISS în cadrul misiunilor sale periodice, care durează în jur de şase luni.
Înaintea acestor teste cu echipaj uman, SpaceX va realiza un test fără pasageri, în ianuarie 2019, iar Boeing în martie 2019.
SpaceX va utiliza racheta Falcon 9, de care va fi ataşată capsula "Crew Dragon". În prezent, racheta foloseşte prima versiune a capsulei Dragon pentru transportul proviziilor către ISS.
În ceea ce priveşte Boeing, naveta sa Starliner va fi lansată de Atlas V, fabricat de United Launch Alliance, constructorul tradiţional de rachete pentru guvernul american, în prezent o companie mixtă între Lockheed Martin şi Boeing.
Începând din anul 2011, NASA este nevoită să achiziţioneze locuri la bordul rachetelor ruseşti Soyuz pentru a trimite astronauţi spre ISS. Agenţia a semnat un contract cu SpaceX şi Boeing pentru preluarea transportului astronauţilor şi speră că rachetele acestor companii private vor fi funcţionale înainte de finele anului 2019, întrucât contractul cu Rusia expiră în noiembrie 2019.