Laurențiu Ciurel a luat în considerare să-și prezinte demisia din funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia, a declarat Victor Grigorescu, noul ministru al energiei, citat de HotNews.ro.
"Am avut o discuție cu domnul Laurențiu Ciurel și am apreciat deschiderea acestuia de a lua în considerare demisia din funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia, apreciind această decizie că fiind benefică atât pentru domnia sa, cât și pentru companie", a afirmat Victor Grigorescu.
Practic, încă din prima zi de mandat, Victor Grigorescu a început demersurile pentru rezolvarea situației controversate de la CE Oltenia, potrivit sursei citate.
Directorul general al CE Oltenia ar fi într-un conflict de interese în condițiile în care compania pe care o conduce s-a constituit parte civilă în procesul Turceni-Rovinari.
Laurențiu Ciurel a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Victor Ponta și Dan Sova. Acesta a rămas în funcția de director general al CE Oltenia, chiar dacă această companie este parte civilă în dosar.
CE Oltenia ar trebui să recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de actualul director general, Laurențiu Ciurel, inculpat în acest dosar. însă, în condițiile în care Laurențiu Ciurel nu își da demisia din funcția de director general, apare sub semnul întrebării libertatea direcției juridice a companiei de a prezența probe împotriva sa.
Ciurel deține funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia din septembrie 2012, chiar din momentul înființării companiei prin fuziunea complexurilor energetice Craiova, Rovinari și Turceni și Societatea Națională "Lignitul Oltenia".
Ciurel susținea că a ajuns director general prin OUG 109/2011 privind managementul corporativ, însă procesul de numire a fost contestat de acționarul minoritar Fondul Proprietatea care acuza încălcări grave ale legislației. în primul rând a fost numit de un Consiliu de Supraveghere cu un mandat interimar limitat care nu avea atribuții în acest sens. întâi trebuia numit Consiliul de Supraveghere cu mandat plin, în bază OUG 109/2011, iar acesta să desemneze directorul general.
Apoi, a fost ignorată cu totul lista de candidați întocmită de o companie de recrutare de personal, angajată special pentru selectarea managementului companiei.
Exista o lista scurtă de candidați, români și străini, însă Consiliul de Supraveghere interimar nu a intervievat pe nimeni, potrivit Fondului Proprietatea, și a decis să îl desemneze direct pe Ciurel. în plus, Ciurel era și membru de partid (PSD), fapt care contrazicea principiile OUG 109/2011 referitoare la depolitizarea managementului din companiile de stat.