„Cred cu tărie, și e meritul mare și al dumneavostră. Sunteți cei care de la început ați relatat despre acest eveniment și, prin modul în care ați făcut-o, a aflat , cred, toată țaradespre faptul că Maica Domnului este prezentă aici prin Icoana sa. La niciun alt eveniment pe care l-am organizat nu a fost atât de multă lume cum vedem în aceste zile la Mânăstirea Pantocrator”, a declarat Părintele Arhimandrit Sebastian Serdaru, starețul Mânăstirii Pantocrator, luni seară, la „Legile puterii”.
INEDIT. Prima icoană a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca, expusă la Mânăstirea Pantocrator
„Eu le-am mulțumit telespectatorilor noștri care au bătut atâta drum să se închine Sfintei Icoane. Eu le-am văzut o bucurie duhovnicească că au văzut Icoana. Dar și mult chin în sufletul unora”, a relatat Alexandra Păcuraru, care s-a aflat în aceste zile la Mânăstirea Pantocrator, Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
„Întotdeauna în biserică vedem așa. Dar este într-adevăr o mare bucurie pentru că au venit în număr mare și întotdeauna astfel de manifestări aduc multă bucurie în sufletul oamenilor, multă mângâiere.
Sunt foarte mulți veniți din Maramureș, Sighetu Marmației, Moldova.
Am rămas uimit plimbându-mă printre ei și auzindu-i cum vorbesc, cum stăteau plini de uimire, de frumusețea mânăstirii, de bucuria că se vor atinge de Prima Icoană a Maicii Domnului.
Și oamenii bineînțeles că vin pentru acest motiv cu multă încredere că rugăciunile lor vor fi ascultate.
De aceea am și prelungit timpul acesta. Ca Sfânta Icoană să rămână în Mânăstirea Pantocrator până în noaptea de marți, urmând ca miercuri să fie dusă la Catedrala din Alexandria, la cererea credincioșilor. Și unde se va afla de dimineață până noaptea târziu, urmând ca joi în zori să plece către Grecia”, a mai spus .
Nu încetați să aduceți bucurie celor însetați de credință”, a adăugat Alexandra Păcuraru.
Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii „Legile puterii”, a participat la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator, unde este expusă Icoana Maicii Domnului.
Cea mai veche icoană din lume a ajuns în România săptămâna trecută. Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela”, despre care se spune că este una din icoanele pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca la cererea Sfintei Fecioare, a fost adusă din Grecia, vineri, 6 mai, la Mănăstirea Pantocrator, din judeţul Teleorman. Se estimează că icoana are în jur de 2.000 de ani şi a fost realizată pe când cea care l-a născut pe Iisus Hristos încă trăia.
Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului au fost aduse spre închinare la hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator. Un program liturgic special a fost organizat în perioada 6-10 mai, program care s-a prelungit până pe 11 mai, potrivit starețului lăcașului de cult. În primele zile de pelerinaj, 20.000 de credincioși au fost prezenți la Mânăstirea Pantocrator, la Icoana Maicii Domnului.