„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.
In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.
Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!, a scris Florin Roman, pe Facebook.
Florin Roman a condus Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării doar 21 de zile, Guvernul Nicolae Ciucă fiind învestit oficial la 25 noiembrie 2021.
Demisia din Guvern vine după ce premierul Nicolae Ciucă i-a cerut clarificări lui Florin Roman în legătură cu acuzațiile de plagiat și i-ar fi sugerat chiar demisia de onoare din Guvern. Scandalul legat de studiile sale a izbucnit în urmă cu o săptămână.
Florin Roman, din poziția de ministru al Cercetării și Digitalizării, a susținut că nu este vorba de un plagiat, ci de reproducerea unor definiții în lucrarea de dizertație de la Master, din 2012, la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu.
În plus, Florin Roman a susținut în CV oficial că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011, fapt negat chiar de una din universități. UBB a transmis că F. Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB, potrivit explicațiilor date de rectorul UBB - Daniel David.