În prima lor declaraţie publică după decesul lui Chester Bennington, care s-a sinucis săptămâna trecută în reşedinţa sa din California, membrii trupei Linkin Park au mărturisit că nu cunosc deocamdată "calea pe care ar putea să o urmeze viitorul" formaţiei americane.
Linkin Park şi-a anulat vineri turneul din America de Nord care ar fi trebuit să înceapă pe 27 iulie.
Chester Bennington, care a murit la vârsta de 41 de ani, traversase numeroase episoade de depresie şi de consum abuziv de alcool şi droguri şi vorbise în mod deschis în trecut despre lupta sa cu dependenţa atunci când Linkin Park a devenit o trupă celebră în 2000 graţie albumului "Hybrid Theory".
"Dragă Chester, inimile noastre sunt zdrobite", au spus membrii grupului în declaraţie.
"Absenţa ta lasă în urmă un gol care nu va putea fi umplut niciodată - lipseşte o voce tumultuoasă, amuzantă, ambiţioasă, creativă, blândă şi generoasă din cameră. Încercăm să ne reamintim nouă înşine că demonii care te-au luat de lângă noi au făcut mereu parte din tine. În definitiv, felul în care tu ai cântat despre aceşti demoni a fost elementul care i-a făcut pe toţi să se îndrăgostească de tine încă de la început. I-ai expus fără frică şi, făcând asta, ne-ai făcut să ne apropiem unii de alţii şi ne-ai învăţat să fim mai umani", au adăugat membrii formaţiei americane.
Chester Bennington, care a fost căsătorit de două ori, a avut şase copii. Membrii trupei, a doua soţie a rockerului, Talinda, şi familia lui au declarat că apreciază foarte mult iubirea şi sprijinul exprimat de fani şi de alţi muzicieni în urma sinuciderii artistului.
Chester Bennington este cel de-al doilea star rock american care a murit în urma unei sinucideri în ultimele două luni. Chris Cornell, solistul trupelor Soundgarden şi Audioslave, prieten apropiat al lui Chester Bennington, a murit prin spânzurare în luna mai, la vârsta de 52 de ani, în camera sa de hotel din oraşul Detroit.