Șeful PSD a confirmat așteptările analiștilor politici care spuneau că Dragnea se va duce la una dintre televiziunile de casă, imediat de tensiunile legate de 10 august se vor domoli, și va acorda un interviu "controlat 100%".
Dragnea a avut un dialog halucinant cu Sandra Stoicescu, la Antena 3, marți seara, de la ora 21.
Liviu Dragnea a declarat în repetate rânduri că se dorește eliminarea sa fizică și a lăsat să se înțeleagă că anul trecut a fost la un pas să fie asasinat de "4 străini care au fost cazați la Athenee Palace" și care au fost plătiți să-l elimine pe șeful PSD.
Redăm mai jos principalele declarații ale șefului PSD, Liviu Dragnea:
Cum a ajuns "omul negru" al momentului
- S-au întâmplat lucruri bune și foarte bune pentru România. Sunt câteva cauze (pentru care e "vinovatul de serviciu" n.r.). Cauzele din interior: un grup de companii mari care au vrut și au procedat în sensul ăsta să aibă activități în România, dar să nu verse la buget toate taxele de stat, așa cum fac companiile românești.
- Prin externalizarea profitului – unele multinaționale, unele bănci au făcut un demers care este discutatabil dacă este legal. Ele fabrică aici ceva și importă de la firma mamă, dar profitul de aici li se diminuează, iar profitul la companiile-mamă crește. Sunt bani pe consultanță – sume uriașe, firme de recuperarea unor datorii. Se valorifică la sume mari, dar se diminuează profitul.
- Mecanismele nu cred că sunt legale, cred că instituțiile statului au prins curaj și investighează astfel de practici, la început mai timid, acum mai binișor.
Iohannis nu are ce să mai spună în 2019, anul prezidențialelor
- Altă componentă este cea politică. Iohannis este omul momentului, biciclistul nr.1 al României. Anul trecut spuneau că n-o să mrească pensii, salarii, că nu ne încadrăm în buget, spunea că este o magie economică, că n-o să se adopte măsuri de relaxare fisc, n-o să aibă bani de pensii și salarii.. S-a dovedit că am avut o creștere economică foarte mare, ne-am încadrat în deficit, am pus 2% la apărare. Pensiile au crescut, salariile au crescut. Inclusiv salarile de la Administrația prezidențială au crescut, că se tot plângea că nu le ajung banii.
- Am mărit pensiile în 2018, anul viitor vor crește și mai mult. Ce va mai spune Klaus Iohannis în anul prezidențial 2019? Anul viitor avem președinția Consiliului UE și premierul gestionează toate lucrurile. Doamna Dăncilă va reacționa cu toți liderii europeni.
- Iohannis va zice, împreună cu brațele lui înarmate: Alegeți-mă că n am făcut nimic, ba mai mult am făcut rău, am blocat tot la CCR, am pus presiune pe CSM, mai vreau încă 5 ani de scandal, blocaje.
- Care e alternativa noastră: salarii mai mari, pensii, frmele produc mai mult, vom avea producție record la cereale anul acesta...
"Omul ăsta trebuie ori omorât fizic, ori băgat la pușcărie, ori demonizat"
- (Veți fi candidatul coaliției la prezidențiale? întrebarea Sandrei Stoicescu) Nu știu. Nu sunt alegeri mâine Poate da, poate nu. Domnul Iohannis își spune: în primul rând, trebuie să-mi elimin contra-candidații. Eu am câștigat alegerile din 2016, atunci au pus ținta pe mine, eu conduc partidul, eu am prezentat programul de guvernare...
- Rezultatele au apărut și vor apărea în continuare. Vom adopta până în 2 octombrie noua lege a pensiilor, schimbăm definitiv în bine situația pensionarilor.
- Atunci ei spun: omul ăsta trebuie ori omorât fizic, ori băgat la pușcărie, ori demonizat. Au fost articole comandate în presa străină. Dar ce nu s-a spus despre mine, despre familia mea?
- Statul paralel. Multinaționalele finanțează mișcarea Rezist, toate aceste mișcări, îndeamnă proprii angajați să meargă la proteste, acum e mai slabă mișcarea asta, a fost mult mai tare, s-au mai potolit acum.
- Klaus Iohannis își dorește cu ardoare (un nou mandat - n.red), e singurul lui obiectiv pentru protecție personală, de la case luate prin fals și nu vrea să dea banii statului român. Ne ia pe toți de proști. Au început să se investigheze aceste lucruri, dar s-am mai făcut anumite șmecherii prin zonă, dintr-o dată casa este a nimănui, este un proces...
- Companile nu au ideologii politice, ci interese economice. Dacă lovesc interesele statului român, eu nu sunt de acord, eu nu voi înceta această luptă cât voi fi viu și liber, ca românii să fie beneficiarii finali ai bogățiilor aceste țări. Ăsta e naționalism? Nu. Românism, poate. Este vorba de interese de miliarde de euro. Nu pot să dau nume de companii, s-au început investigații mai timid, intituțiile statului au început să prindă curaj. Sunt și funcționari care trag frâna, acoperiți, unora le e frică. Adevăraul e ca apa: când curge nu o mai oprește nimeni.
- Eu acuma plec din studio și nu mai sunt. Am avut anul trecut în aprilie o tentativă (de asasinat), nu vreau să povestesc. Au venit 4 străini la Athene Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au fost lângă mine. Suntem într-un stat parțial-mafiot. Statul paralel este o mafie. Este tot ce am de spus. Știu că s-a cercetat. Am aflat cine îi plătise. Un om celebru în lume îi plătise, Nu mă gândesc la Soroș, el se gândește la mine ...
(Cine mai e statul paralel dacă au plecat Kovesi și Coldea?). Eu nu mă las păcălit ca dumneavoastră. Statul paralel e format din oameni din conducerea unor instituții, din conducerea actuală a SRI, la SIE acum nu mai sunt, din conducerea SPP, Pahonțu, parchete, instanțe, din alte servicii secrete interne La DIPI nu știu dacă mai sunt, probabil și la Direcția de informații a Armatei, iar în fruntea acestei structuri este șeful statului.
- Iohannis are impresia că conduce această mafie, dar nu e așa, îl folosește. Dă ordine aplicate acestei mafii, cere să să pună în aplicare diverse ordine.
- Sunt companii protejate: Ministerul comunicațiilor e obligat ca la orice achiziție importantă să aibă avizul SRI. De ce Doamne ferește se întâmplă asta? I-am spus premierului Dăncilă ieri seară să identifice și să modifice acest act legislativ. Dacă SRI spune că nu poți să iei contract de aici, nu iei, sunt firme favorizate de ei.
Știrea inițială
Deși aflat în vacanță, șeful PSD a anunțat că va participa marți 21 august 2018, începând cu 21.00, la emisiunea moderata de Sandra Stoicescu, la Antena 3. Este prima ieșire publică după mega-scandalul represiunii mitingului diasporei.
Liviu Dragnea a fost acuzat că s-a aflat la originea diversiunii violențelor din timpul protestului din 10 august pentru ca Jandarmeria să fie "îndreptățită" să intervină în forță și să disperseze zecile de mii de protestanți pașnici.
Sociologul Mircea Kivu a analizat cu câteva zile în urmă adevăratele motive din spatele tăcerii șefului PSD-ist Liviu Dragnea, care s-a evaporat cu desăvârșire din spațiul public imediat după reprimarea violentă a protestului din 10 august.
"Liviu Dragnea a transmis un comunicat oficial a doua zi după ruprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, comunicat care era paralel cu realitatea. De ce tace? Cam toți cei din PSD-ALDE care au deschis gura după aceste violențe au pierdut puncte în ceea ce privește imaginea și intenția de vot. Mai mult decât atât, Liviu Dragnea alege să tacă tocmai fiindcă, în situația aceasta tensionată, nici măcar nu are ce să spună în ajutorul lui. Orice ar spune acum, ar fi imediat taxat și întors împotriva sa", a explicat Mircea Kivu pentru PS News.
Unde s-a ascuns Dragnea după violențele din 10 august
Întrebat ce strategie comunicațională crede că va adopta șeful PSD când acesta va reveni în prim-planul vieții politice, sociologul a fost de părere că Dragnea va pune în aplicare o metodă mai veche la care recurge ori de câte ori stârnește ample nemulțumiri sociale.
"Va mai trece o vreme și, când tensiunile se vor mai domoli, Liviu Dragnea se va duce la una dintre televiziunile de casă, probabil la Antena 3, și va acorda un așa-zis interviu controlat 100%, în care va da curs unei strategii comunicaționale, în funcție de cum vor decurge lucrurile. Însă nu va ieși acum să facă declarații, cu atât mai mult cu cât protestele continuă și lumea este încinsă", a declarat Mircea Kivu.