Scăderea prețurilor poate fi interpretată drept o oportunitate pentru potențialii cumpărători care se află în căutarea unui apartament în aceste zone dinamice ale Capitalei. Iancului-Mihai Bravu și Tineretului-Timpuri Noi se bucură de o infrastructură bine dezvoltată și de acces ușor la mijloacele de transport în comun, ceea ce le conferă un avantaj considerabil.
Astfel, prețul mediu cerut de proprietari pentru o locuință în zona Iancului-Mihai Bravu a fost în iulie anul acesta de 78.400 de euro, în scădere de la 80.000 cât era anul trecut în aceeași lună.
Sub pragul de 90.000 de euro au scăzut și prețurile cerute de proprietari pentru apartamentele cu două camere din zona Tineretului-Timpuri Noi. 89.500 a fost media în luna iunie, potrivit datelor prezentate de o platformă de anunțuri.
Gigi Becali încasează trei pensii, dintre care una colosală. De unde îi vin banii lunar
Pe de altă parte, prețurile apartamentelor s-au scumpit pentru alte zone ale capitalei.
Chiar și cele mai accesibile locuințe au înregistrat creșteri: Apartamente cu un preț mediu sub 70.000 de euro, se mai găsesc în zonele Berceni-Giurgiului și Rahova-Sebastian. În Berceni, s-a înregistrat o creștere de 13% față de anul precedent, când prețul mediu nu depășea 60.000 de euro.
În cazul locuințelor din Rahova-Sebastian, creșterea anuală a fost de 5%.
De asemenea, alte două zone din București au avut anul trecut prețuri medii sub 70.000 de euro: Colentina-Obor și Drumul Taberei-Ghencea, unde, după un an, prețurile medii au crescut cu 14%, respectiv 8%.
Cele mai costisitoare apartamente se află în zonele Alba Iulia-Decebal-Muncii, Băneasa și Aviației, unde prețurile depășesc 150.000 de euro. De asemenea, locuințele din 1 Mai-Domenii, Unirii, Vitan, Victoriei-Romană și Floreasca-Dorobanți pot fi achiziționate de doritori la prețuri ce trec de 100.000 de euro.