"Ne-am sesizat din oficiu, după ce a apărut motivarea hotărârii judecătoreşti, în care este precizat faptul că preşedintele Tribunalului Mehedinţi a dat consultaţii juridice preşedintelui Consiliului Judeţean", au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare.
Inspectorii IJ vor efectua un raport în urma căruia vor stabili dacă judecătorul Norel Popescu a săvârşit sau nu abateri disciplinare, încălcând statul magistraţilor.
Potrivit anchetatorilor, Duicu i-ar fi cerut sfatul judecătorului Popescu, în contextul în care pe rolul Curţii de Apel Craiova se afla un dosar în care preşedintele CJ Mehedinţi se judeca cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
"În timp ce dosarul său era pe rolul Curţii de Apel Craiova, inculpatul Duicu a cerut o consultaţie juridică judecătorului Norel Popescu, preşedinte al Tribunalului Mehedinţi la acea dată şi actual membru CSM. De remarcat că în discuţiile cu apropiaţii săi referitoare la acest magistrat, inculpatul Duicu şi Mediansky Ladislau ( avocat suspendat şi secretar al Consiliului Judeţean Mehedinţi) folosesc apelativul de Norel, element ce denotă familiaritate cu magistratul", s-a menţionat în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat Duicu.
Magistratul Norel Popescu este membru interimar în cadrul CSM, el candidând pentru funcţia de reprezentant al tribunalelor în Consiliu. Alegerile în acest sens urmează să aibă loc în 5 mai, după ce judecătorul Toni Neacşu şi-a dat demisia din această funcţie, în urma trimiterii în judecată într-un dosar de corupţie.
Popescu este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România.