Cu tot alaiul de miniștri, strâns de Cîțu, și filmulețele din online... am putea avea 10 milioane de vaccinați abia la anul, pe vremea asta. Pe de altă parte, Cîțu nu uită să se laude cu modul în care a fost gestionată pandemia, relatează Realitatea PLUS.
Florin Cîțu prezenta, în luna aprilie, cu optimism vara lui 2021, un sfârșit de sezon estival fără restricții. De la cele 100.000 de persoane vaccinate zilnic, în primăvară, numărul celor care se imunizează a scăzut dramatic, la doar 10.000 de persoane. Masca a rămas, iar măsurile s-au relaxat insesizabil față de lunile precedente.
Premierul afirma în urmă cu aproape trei luni că dorește „de la 1 iunie sa relaxam in 2 etape, 1 iunie si apoi, sfarsitul lui iulie, cand avem 10 milioane de vaccinati, sa revenim la viata d dinainte, fara restrictii, masti”.
Ampla campanie a Guvernului, „Ce conține vaccinul”, nu a convins pe nimeni. Guvernul a mers chiar și în sate, iar șeful campaniei de vaccinare și ministrul Sănătății i-au vaccinat pe săteni, dar cu toate demersurile, România a ajuns la coada clasamentului Uniunii Europene, la numărul de vaccinări.
Chiar și așa, premierul nu pare îngrijorat de acest lucru, și nici de creșterea alarmantă a cazurilor. Florin Cîțu se agață de începuturile incerte ale pandemiei, când România a fost printre primele țări care au adoptat restricții pentru a nu scăpa de sub control situația. Ce uită Cîțu, însă, este că Ludovic Orban conducea Guvernul atunci.
„România a fost prima țară care a ieșit din criza vaccinurilor, am avut pt toată lumea. Am fost și cei care au relaxat condițiile la început. Suntem într-o situație bună și zic că modu nostru de a lucra a dat rezultate”, a mai declarat premierul în urmă cu o zi, pe 31 iulie 2021.
În acest ritm, în cel mai bun caz, România va avea 10 milioane de vaccinați abia la anul, pe vremea asta, spune specialistul Alexandru Rafila.