Biologii spun că meduzele nu reprezintă niciun risc pentru oameni, prin urmare nu trebuie să se teamă. Cu toate astea, pescarii s-au plâns de apariția viețuitoarelor în ultimele săptămâni.
"Pescarii au găsit-o de câteva săptămâni și s-au plâns că în loc de pește, găseau în plasele lor meduze. Este un fenomen natural, firesc. Nu sunt periculoase, nu sunt toxice aceste meduze, iar prezența lor demonstrează că marea este vie, sănătoasă și, în consecință, bună pentru toate speciile, inclusiv pentru noi", a afirmat Adrian Bîlbă, biolog.
Meduzele care au apărut în această perioadă în Marea Neagră trăiesc, în general, în ape cu temperaturi scăzute, motiv pentru care mai sunt cunoscute și cu numele de meduze de apă rece.
"Marea Neagră are mai multe specii de meduze, între care "aurelia aurita" este o meduză ce se întâlnește în ape reci, primăvara. Este adusă de valuri la mal, deseori intră-n porturi", mai spune specialistul.
Turiștii au fost fascinați de peisaj. Mai au însă ocazia să-l admire o perioadă. Specialiștii au explicat că acest fenomen va ține până atunci când temperatura apei se va încălzi, iar meduzele vor migra.