Pentru Sorin Roșca Stănescu, Cătălin Tolontan este un om care, la comanda lui Traian Băsescu și ajutat de Traian Băsescu, a reușit să preia într-un mod nu tocmai ortodox conducerea Clubului Român de Presă, după ce SRS și alții au plecat, tot din cauza lui Traian Băsescu, din conducere, și a făcut praf acest club. Mai mult decât atât, Cătălin Tolontan a încercat să judece personalități din presă și chiar să excludă colegi de breaslă. Printre indezirabilii numiți de Tolontan s-au numărat și Sorin Roșca Stănescu și Bogdan Chirieac, el spunând că aceștia nu au dreptul să fie în presă. La momentul respectiv, era de notorietate faptul că Sorin Roșa Stănescu era un dușman declarat al lui Traian Băsescu, în timp ce Tolontan se afla în tabăra opusă, potrivit solidnews.ro.
„În urma unei discuții, care a avut loc la Snagov, în care șeful ANI de atunci, Macovei, a venit, mi-a relatat diverse presupuse ilegalități care stau sub lupa ANI și eu l-am rugat, ca să putem informa opinia publică, să ne dea niște detalii despre câteva dintre aceste personalități care, într-adevăr, erau oameni foarte apropiați ai lui Traian Băsescu. El a venit cu prietenul lui, cu Bogdan Chirieac. Bogdan Chirieac a intermediat această întâlnire, la cererea lui Macovei, l-a înregistrat tot drumul, la dus și întors, pe Bogdan Chirieac, și m-a înregistrat și pe mine, după care a scos, selectiv, niște pasaje din aceste înregistrări și le-a dat presei gen Tolontan și de aici a apărut supoziția, ideea sau scenariul cum că eu l-aș fi șantajat pe Macovei, adică eu l-am atras acolo într-o cursă, la cererea lui, și l-am șantajat și așa mai departe.
Sigur că treaba nu a ținut. I-am făcut imediat plângere penală. Nu s-a rezolvat nicio plângere penală, dar nici din partea ailaltă nu s-a rezolvat nimic, pentru că ei nu puteau dovedi că eu am făcut ceva ce nu am făcut și atunci ne-au luat să ne judece pe mine și pe Bogdan Chirieac și să ne ridice calitatea de jurnaliști, adică să se recomande presei ca noi să nu mai fim denumiți niciodată jurnaliști”, a relatat Sorin Roșca Stănescu.
Tolontan a fost vârful de lance al acestei operațiuni. Cu toata acestea, efectul nu a fost cel scontat, întrucât cei doi jurnaliști și-au păstrat titlul și chiar prestigiul, iar Tolontan s-a discreditat atunci într-un mod fățiș.
Întrebat dacă, pentru el, Cătălin Tolontan este exponentul ideii de jurnalist care implementează strategiile Statului Paralel, mai ales în ultimii ani, de la Băsescu încoace, Sorin Roșca Stănescu a declarat că „Tolontan este un mercenar de presă care a fost cumpărat de rezerviști și le face lor jocul. Mai întâi a fost cumpărat de Băsescu și de tot grupul de interese ilegitime ale lui Traian Băsescu și apoi a fost preluat de Statul Paralel. Tolontan a avut foarte mult acțiuni extrem de discutabile în calitatea lui de șef la Libertatea; au fost și lucruri bune pe care le-a orchestrat, dar și lucruri extrem de discutabile. Mie îmi pare foarte rău pentru că numele de Libertatea eu l-am dat, ziarul Libertatea, am fost imediat după decembrie ’89 în conducere. Numele de Libertatea vine de la publicația ilegală Libertatea pe care am făcut-o împreună cu Mircea Popa și cu soțiile noastre pe vremea lui Ceaușescu”.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro, reamintește solidnews.ro.