De asemenea, studiul mai arată că SUA este fruntașă în ceea ce priveşte emisiile de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor, cu o amprentă de carbon de 18,6 tone de CO2. Luxemburg este pe locul doi, cu 18,5 tone, urmat de Australia, cu 17,7 tone, iar România s-a plasat pe locul 37, cu 4,6 tone de CO2.
Cum ne-ar putea juta porumbeii în lupta cu poluarea
În acest sens, o companie tech numită Plume Labs, cu sediul la Londra vine cu o soluție ingenioasă de a folosi porumbei pentru a monitoriza nivelul de poluare din atmosferă. Astfel, experții au dotat 10 porumbei cu un fel de ghiozdane foarte ușoare, cu ajutorul cărora pot detecta dioxidul de azot, ozon sau alți compuși nocivi pentru aer. Patrula de porumbei va fi urmărită cu ajutorul unei hărți actualizate în timp real. Tot ce au de făcut zburătoarele este să se comporte normal, iar rucsăcelele pe care le poartă în spate vor face toată treaba.
Cât de rău îți afectează poluarea aerului inteligența
Un studiu realizat în China aduce o ipoteză neașteptată. Potrivit acestuia, poluarea aerului ne reduce până și inteligența, ceea ce indică faptul că daunele produse de aerul toxic depășesc aria sănătății fizice și sunt mult mai profunde decât credeam.
Cu toate că a fost efectuat în China, studiul este relevant pentru întreaga lume, deoarece 95% din populația globală respiră un aer nesigur. Rezultatele au arătat că nivelurile ridicare de poluare au dus la scăderea semnificativă a notelor obținute la testele de limbă și aritmetică. Impactul a fost echivalent cu pierderea unui an din educația unei persoane.
„Efectul este mai grav pentru persoanele în vârstă, în special pentru cele de peste 64 de ani și pentru cei cu o studii minime", a declarat Xi Chen, membru al echipei de cercetare. Tot acesta a declarat că dacă calculezi pierderea, impactul asupra acestora ar putea fi de câțiva ani.