Decizia în acest caz a fost dată de Curtea de Apel Timişoara. Vorbim despre un dosar deschis în noaptea de 7 spre 8 martie 2019 când, în urma unui control de rutină, polițistul a oprit în trafic mașina omului de afacerci sirian. La o simplă verificare a acetelor, poliţistul a observat că inspecţia tehnică periodică (ITP-ul) a expirat.
Inițial, pițistul, care ere în tură cu un coleg de-al său, i-a spus sirianului că urmează să îi fie ridicate plăcuţele şi să îi fie reţinut talonul. Totul s-a schimbat însă în momentul în care omul de afaceri a scos un teanc de bani din buzunar şi le-a cerut celor doi poliţişti să cadă la o „înţelegere”.
Gestul pare să-i fi schimbat decizia polițistului, care s-a răzgândit în privința contravenției pe care ar fi urmat să o primească omul de afaceri, pe motiv că acesta „cunoaşte foarte mulţi poliţişti”, fapt pentru care omul legii a sugerat o sancțiune mai blândă.
Colegul polițistului i-a raportat situația șefului lor, care a pus la cale un flagrant. Asupra polițistului suspect de luare de mită au fost găsiţi, ascunşi în ciorap, 100 de euro.
Polițistul nu a recunosct mita primită, spunând că banii de la ciorap erau pentru cadouri de 8 martie. Explicația agentului de poliție este halucinantă. Mai exact, acesta le-a spus anchetatorilor că are "o nebunie" a lui "de a ascunde banii, în şosetă, în pantofi, în buzunare ascunse, nebunie pe care am căpătat-o la prima căsătorie, din cauza fostei mele soţii când mi-a luat toţi banii din casă şi a mers să se distreze cu amantul, fapt care a dus inevitabil la divorţul nostru”.
În urma procesului, polițistul primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare, iar omul de afaceri sirian a fost condamnat la doi ani de închisoare, tot cu suspendare. Sentința este definitivă.